Anak kuning?

Ada tips tak nak turun kan kuning anak?#babyfirst #Nanya

15 Các câu trả lời

Anak pertama mmg kuning sgt sikit..last cek blm 14 hr dah bacaan 0..anak kedua bacaan smpai 15 hr ke 4, hr ke 14 pun msh tggi belasan jgk...sebulan baru sikit Yg perasan anak pertama ngandung 8 bln dah start bsungguh amal petua makan anggur hitam dn byk minum air kelapa...anak kedua cuai ckit...xamal..sbb ingat darah B anak mgkn xteruk kuning lps tgk anak pertama ok..tp xla jg..cuma Alhamdulillah x admit Dua-dua anak bf shj dan kuat nyusu..jamu dn herba mmg xamal lps beranak hga anak declare xda kuning

klau sy mandikan dgn mandian herba cina.. pastu pakaikan bedak sejuk dgn air cap badak 1 bdan bby.. yg paling penting kena kerap bg bby menyusu.. kerap nyusu, kerap la dia buang air besar.. alhmdulillah kuning anak sy dh turun sikit sikit..

bg air dari anggur hitam dan sy mandikan dgn daun belimbing buluh dan daun laksamana..alhamdulillah turun..tiap kali checkup turun bacaan. kdg kuning ni pn ikt darah ibu jga.darah O lmbt skit nk turun..tp xpe blh usahakan dgn mcm2 skrg ni..

betul , anak saya nyusu badan je , xsentuh lansung fm ape2 , tp tgok pemakanan ibu juga , . sy just bg susu bdn allahamdulillah , tiap kali cek mkin turun

Perlu kerap menyusukan baby. Kuning dia akan hilang bila baby kerap buang air besar dan kecil. Semoga dipermudahkan urusan ye sis. Aamiin

Kerap susukan baby sejam sekali puan, boleh cuba ikhtiar mandi kan dengan air kundur atau kucai, atau air cap badak

Bgi anggur hitam punya jus xpn mndikn air sirap..buat antra dua tu sblm pgi kk

kerap bg susu badan sis. moga Allah mudahkan semua urusannya Aaamiiin

sis try elak mkn halia, lada & kunyit dlu..kerap breastfeed baby

Banyak tip. Boleh Google je. Antara ya banyak an menyusu baby