Tempat bercuti untuk bayi bawah 1 tahun

Hi, ada tempat yang recommended tak untuk bercuti bersama bayi bawah 1 tahun (dalam / luar negara) ? Kami belum pernah lagi bawak si kecik jalan2 jauh. Macam nak try hatyai naik ETS, tapi xberapa konfiden lagi.

1 Trả lời

baby pernah long distance travel x? kalau x pernah tolong bwk dulu long distance travel dlm negeri dulu. sbb bby yg x pernah long distance travel, kebykn nya akan meragam bila 1st time long distance travel. sbb bdn dia akan mudah penat bila travel. if dah pass, bru boleh bwk pergi jauh2 naik flight or train. sbb kalau x pass, yg pening kepala rasa x seronok nak berjalan adalab parents. pegi jauh2 lps tu anak manjang meragam, so x seronok kn nak pegi bercuti.

1y trước

Saya sokong sis. Jangan terus bawa jauh2 sampai luar negara. Kalau boleh bawa dulu tempat yang ambil masa perjalanan dalam 3-4 jam dalam kereta. Kena tengok dulu macam mana keadaan baby. Ada sesetengah baby akan meragam je bila penat. Dengan kita2 sekali penat nak handle nanti. Ada sesetengah baby bila penat tido jee. So sis tt kena tengok anak macam mana. Kalau tak meragam, atau kalau meragam senang di tenang kan, ok gi lah mana nak gi. Macam saya anak 10 bulan saya dah bawa ke korea. Tapiiii anak saya dari 3 bulan saya dah biasa bawa travel jauh2. Saya duk jb. First saya bawa dia jalan mersing. Pastu jauh sikit melaka, cameron, kuantan. Sebelum gi korea saya saja try gi kl pergi balik naik flight. Tengok anak ok jee takde meragam, baru bawa gi korea 😁