Sembelit

Ada Tak Yang Sembelit Masa pregnant, tak lepas nak membuang.maaf la soalan saya teruk .. ada tak petua jangan sembelit masa pregnant

34 Các câu trả lời

Same sis sye pon kdg smpai 2 3 hari... Tp skrg Alhamdulillah kene byk mkn buah2...lgi2 buah pisang... Sng nk buang.

Sblm discharge saya minta ubat sembelit dekat Dr. Alhamdulillah membantu juga walaupun seksa nak buang air besar

Sy pon sembelit jugak. Dh mkn buah bnyk tp xjln jgk. Tp skrg pagi² sy minum air oren tropicana twister. Rs mcm ok

4y trước

oh macam tu sama la kite tak jalan gak.

Sya pun beberapa hari ni sembelit jer,kwn ckp mnum byk air..mungkin sebab sya kurang mnum air kot..

4y trước

😊😊😘😘👍👍

Kalau saya makan buah oren atau pisang dalam berapa minit terus ke tandas senang je nk membuang

4y trước

senang la membuang macam ni

Sama la...jenuh menunggu dlm jmban....sy skrg try mkn vitminc utk lawas..buah berkilo pun xlws

4y trước

same la kite yunk,minum vitamin c dengan pil kalsium shaklee.buahan mkan juga

Saya pun mcam tu pernah 3 hri tak blh membuang,mkan buah minum air putih bnyak,lma" ok

Sya mkn betik 2 kali sari membuang..banyakkan minum air masak..mkn sayur and buah

4y trước

ok air msak baik kite cube ikut

bykkn makan buah utk dijadikn snack.. mmg mudah je membuang huhu

Sy minum jus prune. InsyaAllah lancar, pastu beli lactul jugak.