sembelit semasa pregnant

boleh tak bagi suggestion utk saya, saya mengalami sembelit yg teruk.

8 Các câu trả lời

Sama la sya, hehe, ke sbb makan vitamin2 dgn kurang minum air, hee, ssh betul nk berak skrg, kdg 3 hari sekli, tu pun sembelit, Aihhh. Hari tu keja makan buah mangga, lancar je, ni makan buah sma gak smbelit dia. hehe. Saya tkut nk teran sbb masa gugur hri tu, dlm pntang kena buasir sbb terann, pedih dia tak tau nk ckp ap, smpai kena prgi amik ubat. hehe

makan pisang setiap pagi. lepastu kawal pernafasan semasa membuang. sebab saya pun ada masalah sama. Alhamdulillah kalau kawal pernafasan saya tak meneran teruk.

Saya pun sama sis. Ikut nasihat nurse, rajin minum air. Makan betik sepotong tiap hari. Jangan tahan2 nak membuang kalau dah ada rasa. Semoga membantu

try buah naga sis saya try senang je nak membuang kalau tak sampai 4-5 hari tak boleh buang

minum lemon kosong atau tambah madu. minum air banyak juga

banyakkan makan buah, sayuran hijau dgn air masak

Makan buah2an sis, dan banyakkan minum air..

makan kurmaaa tiap pagi