Hb low

Ada tak yang minum jus mamariam kat sini? ok juga ke? ?

11 Các câu trả lời

Sy minum jgk sbb dh ikhtiar mkn sgla sayur buah hb ttp drop.. First btol prtma minum mamariam hb msih drop.. Xnaik2 jgk.. Tpi sy truskan minum jgk.. Sbb dh trbeli 3 btol trus.. G check up skli lgi alhamdulillah dh xdrop.. Kena minum hbis dlu bru naik hb.. Btol prtma xbrkesan😅

sy pernh minum... tpi xtau la ok ke xsbb mse tu mnum 2btol je.pastu xtrus kn.mse tu mnum sbb sje try utk nk naik kn hb.tp hb xnaik pn.maybe kena mnum berbotol2 bru nmpk kesan nya kot.

sy prnah try dulu sbgai ikhtiar nk kurangkn alahan truk n hb low..utk alahan mmg ok..bdan pn mkin bertenaga..tp hb mkn masa ckit nk naik..kna habis 3 4 btol br nmpk kesan

Minum juga. Aktif time pregnant..tp. lepas tu.. sebab susah nak dpt jus mamariam.. Saya minum pati gulsan delima.. tiap2 Hari bancuh.. ok juga.. murah & stay aktif

Depends pd org kot sis.. Sy amalkan hb tros jd drop.. Before ok jer.. Tros sy stop.. Skrng ni sy amalkan sayuran hijau, kerang. Hati ayam ngan jambu batu jer..

sis...xpyh mnum jus2...sis amalkn mkn syur bayam n hati ayam jerr pun dh okay...sya sarankan smua nie dri segi pngalaman sya sndri...

Sy minum...Dr first trimester sebb alahan...Alhmdulillh asbab alahan dpt dikawal....n minum sebb HB rendh n naik semula..Alhmdulillh

Elok sgt sis, sy mnum sblm hamil lg. Skrg 20 week msih elok. Alhamdulillah. Hb pom okay. Sy sukaaaa sgt

Elok sgt sya hb smpai 9.6 , mnum mamariam 1 botol je. Next check up da 11.3

Saya amalkan jus ni hb tak pernah low smpai bersalin ☺️