Gastric ketika hamil

Hi, ada tak yang kat sini ada gastric? Minum ubat apa ya? Saya memang ada gastric but tak teruk sangat. Biasa minum susu everyday. Tapi since pregnant minum susu cirit birit pulak. So now taktahu nak ambik apa. Even makan pun still rasa lapar sangat. Keep kena isi perut. Then angin tu rasa kerap nak muntah. Ada tips tak?🙏🏻

1 Trả lời

Biasanya doc suggets gaviscon tapi apa2 kena refer dgn doc dulu. Mmg kena kerap makan dlm kuantiti yg sikit. Kurangkan makan yg berangin/pedas.