Bersalin czer/normal sebab jarak dekat

Ada tak sini yang sebelum ni bersalin czer anak tak sampai 2 tahun lagi, ibu da mengandung lagi. adakah yang yg akan datang ni kena czer jugak? Atau boleh je bersalin secara normal? Btw due nanti anak baru setahun 9bulan.

5 Các câu trả lời

ada je sis. biasa kalau jarak dekat dan 1st time czer ni masa 28w and above mesti doktor kk ada request pergi O&G utk jumpa doktor pakar check keadaan rahim dan luka dalam rahim tempat czer tu. kalau takda masalah, boleh la bersalin normal. apa pun kena tengok keadaan semasa mommy dan baby juga

kawan sy yg 1st czer 34w, 2nd boleh normal tp pastu dia mintak czer baru kejap dlm lr, katanya kalau la tahu seksa gitu awal2 mmg takmau try normal

2t trước

haah, sakit contractions dah habis tenaga, nak teran plk tk larat dh

ramai je yg blh bersalin vbac after 1st czer tp bergantung dgn kdaan semasa ibu & baby.

Mcm saya kena czer juga 2nd sbb baby besar jugak

depends pd keadaan kesihatan ibu