Scan baby 7 weeks tak nampak apa2 tapi UPT positive

Hi. Ada tak sesiapa pernah experience scan tak nampak langsung dalam usia 7 minggu walaupun test upt kat rumah dan kat klinik positif? Doctor suspect ectopic dan refer sy ke gynae esok utk tvs. Esok sy akan ke hospital tapi buat sementara waktu tu nak tanya kot ada yg pernah alami benda sama…#advicepls #ingintahu #seconbaby #7weekspreggy

6 Các câu trả lời

atas badan juga rasanya. sy masa 4weeks jelas nampak kntung. td gi scan , sy da 7weeks. tk jelas sgd, mybe sebb sy ade pcos jd kene tggu besar sikit baru nmpk jelas. cuma td , dokter cari ii, dpt la dengar jantung @ nadi bby . sy dtg scan hrini sebb test upt ttibe negetif. risau juga , sebb masa 4weeks bape hari tu , ade spotting. pg td check guna clearblue digital , keluar not pregnnt . tu yg terus ajak gi scan.

9mo trước

sy tye doc , should be 7weeks ni upt patutnya pregnnt kan . tp kno clearblue digital sy not pregnnt. doc ckp , boleh jd sebb hcg da terlampau tinggi , jd ade ralat . cmtu la . jd doc ckp , klau da scan nmpak kantung . pastu mcm ni da denga heartbeat. tkyah cek upt da. in case klau ade bleeding ke , cepat ii dtg klinik semula .

saya pernah jadi juga. sad news, saya keguguran n janin dh turun bawah sbb tu scan x nmpk apa. kawan saya pon jadi benda yg sama, doctor suruh dtg balik minggu ke 8 n alhamdulillah nmpk baby. inshallah yg baik baik saja utk awak

awk mcm saya .... tp sy jenis rahim terbalik mmg xnmpk ... bila dh 8 mnggu + bru nmpk tp still xjelas ... doktor suh tggu 10 mnggu bru scan lg skli

9mo trước

saya masa anak sulung mcm tu ... xde kantung lg ... tp sbr je .. tup2 selang sbulan dtg check .. ank dh 10 mnggu .. ade kaki tgn dh hihi ... ni anak kedua pun same mcm slung .. kene tnggu jgk nmpknya

scan atas atau tvs..kalau awal2 elok tvs..atas tak nmpk sgt...

semoga dipermudahkn urusan.. .sis

Kantung pun tak nmpak ke?

9mo trước

Tak nampak