Tak boleh minum air belebihan?

ada tak sesiapa kat sini rasa bila minum air masak ke air mineral ke mesti rasa nak muntah. ada tak? saya rasa saya tak boleh minum air banyak. kalau minum air lebih sikit mesti rasa mcm loya tekaknya. pastuu air yg baru nak minum tuu rasa nak kluar kan balik jee.... kenapa ye?

5 Các câu trả lời

memang mcm tu sis. sy pun mcm tu msuk 9 minggu - 11 minggu. alhamdulillah, skrg ok dh . tp sy msih xboleh nk cium bau msakkan lgi2 kalau minyk msk yg dh dpakai d pakai smula.. doktor sarankan, elakkan dr benda yg boleh buatkan kita alahan.. tp kalau mnum air tu mesti minum sis.. jgn xminum.

Sama!! Memang tak boleh minum air sampai kena pergi ke klinik untuk cucuk iv 2litter. Dr suruh minum air buahx2 tanpa gula je. Sekarang harix2 minum air kelapa fresh tanpa gula je.

3t trước

Minum je pn/akak/adik! Just part gula tu hatix2 kat negara kita gestation diabetes makin lama makin teruk. Memang effect ibu dan bayi. So klau nak minum benda gas pun beli yg soda atau sparkling juice. Zero gula.

sama la, kadang berkerut muka minum air masak. tapi minum je.. memang susah nak telan tapi nak buat macam mana. nanti dehydrate lagi susah. normal sebab tengah pregnant.

minum sedikit2 sja sis, sy pun begitu juga. slalu trmuntah kalau minum air byk. sy pn bru 11weeks.

biasa ja tuhh,,perubahan hormon sama..saya pon mcm tu..tpi teruskan minumja