Sakit kepala for 3 days!!! Helpppp!!!

Ada tak mummy kat sini yg sakit kepala during pregnancy?Saya kerap batuk sampai muntah. Sekarang ni dah 3 hari kepala saya sakit sgt. Rasa mcm nak tido je sepanjang hari. Tlg beri tips utk melegakan batuk dan sakit kepala?

5 Các câu trả lời

batuk tu bahaya. pls segera ke kk atau hospital. batuk tu kena rawat, kalau tak nanti dpt jangkitan kuman boleh bahayakan baby. sakit kepala tu boleh mkn Paracetamol. sbb Paracetamol @ panadol boleh diambil oleh ibu pregnant. cuma jgn sampai lebih dos. apa² pun kena jumpa doctor jugak untuk tahu punca sakit kepala awak tu.

5y trước

sy ulang pergi kk 2x, habis ubat ke2 pun tak hilang batuk, at last sy pergi emergency hospital. terus kena drip air 2botol dan antibiotics. Lepas tu doc bg antibiotics jenis capsules pulak utk habiskan. Alhamdulillah lepas habis antibiotics tu baru hilang batuk kahak saya. kalau tak hilang jugak doc cakap kena x-ray paru². Batuk ni bahaya ye. kalau ubat yg doc bg tu mmg boleh mkn. jgn beli ubat batuk sendiri dah lah.

Sy pernah alami rasa tu. 4 hari berturut turut sakit kepala. Telan ubaf pun tak jalan. Sapu minyak je & banyak tdo. Then, kurangkan tgk fon. Kalau risau, boleh check bp

5y trước

Tido pun tak lena. Asyk terjaga sbb batuk

saya baru start harini sakit kepala. .rasa cm xboleh buka mata . .tido jela mampu

Hb low ka? Banyakkan rehat dan minum air. Sbb x boleh nak makan panadol.

5y trước

Knp xblh mkn panadol ? Mgndung blh mkn panadol..itu he ubat than sakit yg ibu mgndung blh mkn..

Try sapu pkai minyak bidara sis..