Alahan mengadung

Ada tak mummy ibu ibu di sini Yang alami gatal gatal Kulit sepanjang hamil ...

23 Các câu trả lời

Mcm sy jugak laa.. sapu cream antibiotic tak jalan. Nak2 klu cuaca panas lg la gatal. Sy sampai malam2 tuam dgn ais sblum tido klu x mmg asyik terjaga je sbb gatal. Ni bru 2 hari sy try sapu cream stretch mark brand mama choice. Nampaknya da berkurang sikit meggaru. Sy saje je sapu tu sambil2 sapu kt perut utk elak stretch mark, x sangka plak merah2 da berkurang. Lgpun sbb dia ada aloe vera.. rasa lega sikit for now, tp masih ada lg gatal tu at least dia berkurang la. Habis lengan , kaki, bontot sy kena

saya trimester kedua, alahan ubat yg KK bagi, habis ni celah kelengkang sampai kwasan vagina ke lubang dubur gatal gatal, mmg sampai nak duduk pun tk senang, berpeluh lagilah tak selesa, sampai doc pun pening apa puncanya. last last doc bagi ubat yg kapur tu utk bg gatal sejuk, dgn mico cream. bagus cream tu hilangkan gatal gatal.

Saya pernah kena masa 1st time mengandung dulu. Keluar bintik2 luka, parut dia jadi hitam. Satu badan kena kecuali muka. Dari 2nd trimester sampai bersalin. Elok lepas bersalin hilang terus gatal2 tu. Nurse kata normal dan akan hilang lepas bersalin. Tapi parut ambik masa nak hilang. 2 tahun lebih juga nak hilang tu

12mo trước

Jangan garu pakai tangan. Atas kain takpe. Elak berpanas. Kalau tak, lagi rasa gatal.

sy , yg peliknya gatal smua belah kiri je . tgn kiri . jd hodoh sblh tgn hahahahahah . smpai skrg bekas hitam kat tgn kiri . dok garu je . sapu laa apa apa ubat tak de kesan . kejap dia hilang . kjap dia muncul tetiba jd mcm gegata tu .

12mo trước

ye,..ni dia Mcm gatal sehari dua. pastu elok balik ..pastu nanti gatal balik ...huhuhu

Saya gatal2 di tangan dan kaki masa pregnant. Tempat lain okay, part tu ja yang gatal. Bab parut jangan cakaplah memang banyak 😂😂 lepas bersalin makin hilang, parut pun ambil masa jugak nak hilang.

sy pon sme, dr start awl prgnant smpai skrg.. nk sapu ubt smbrangan xbrani plak, doc pon kate nk bg ubt last2 smpai ksudah x bg.. kaki tgn mmg hdoh dh ksan garu, prot lengan pon xnk kalah..

Saya gatal 1 badan tapi plg teruk kaki dgn tgn. Sampai berparut. Huduh betul dah. Waktu ke klinik tu baru tahu 4w pregnant. Lps 1 minggu hilang dah. Tp parut dia tu la menggeramkan

sy tgh alami. dari 3weeks pregnant smpi skrg 27weeks. mcm2 pakai tak jln. last2 g derma dkt hosp kerajaan, dorg bagi krim khas. baru ada kurang sikit.

Saya, masa first trimester dah gatal sekejap pastu benti. Masuk je 7bulan gatal sampai sekarang sampai habis parut and strecth marks hehe

dari mula tau pregnant sampai beranak cuma ada hari isteri jadi kulit gatal ada hari suami jadi kulit gatal 🤣 gatal yg melampau yerrr