3rd Trimester, Sakit Gigi

Ada tak mommy yg mcm saya? sakit gigi tapi gigi tak berlubang.. baru telan 2 biji panadol, dh gosok gigi tp msih berdenyut. sambil layan denyut, perut pun sama2 mengeras. dia mcm dpt feel mama dia tgh sakit 😭 any tips? sbb doc ckp isu mcm saya ni kena xray so tk bole buat pape buat mse skrg.. tp dah tak tahan ni 😭 #SeriusTanya #ingintahu #bantusharing

3 Các câu trả lời

Sis mcm tak cukup kalsium. Banyakkan minum susu atau ambik pil kalsium kalau tak boleh minum susu. Time pregnant mmg ada yg akan sakit gigi atau gigi goyang sbb anak serap kalsium. So kena topup balik sis.

Ambil magnesium. Tak boleh ambil calcium berlebihan tanpa magnesium

kalau dah nak dekat due, mmg kene tahan je la