Helpppp meeeee

Ada tak mommy yang pregnant tapi keputihannya banyak sangat ? Dah buat macam macam cara yang socmed dah suggest tapi tak jadi apa pun 😭 helpp me please korang rawat macam mana ya 😌

18 Các câu trả lời

Masa saya pregnant pon sama. Walaupun xgatal dan ada warna tp keputihan keluar byk, xpernah keluar mcm ni.. apa saya buat, sye lebihkn air masak walaupun xske mnum. Lepas tu setiap kali pergi toilet akan lap kering, kt rumah xpyh pkai spender. Dan sye jmpe pakar utk swab keputihan tu. Rupanya saya ada gbs.. Alhamdulillah dpt detect awal, keputihan tu bahaya buat baby masa bersalin nty.. jd masa bersalin doc onkan antibiotic utk sye, dan lepas baby keluar doc monitor 48jam utk baby

sy pernah mcm sis jgk.. nurse pesan kurg mkn manis, minum air putih byk2 n buat rendaman faraj ( boleh googled cara).selain tu sis kena la slalu tukar panties n sentiasa pastikan kwsan miss v kering.. sis dh beritahu nurse ke masa checkup.. kalau belum sila maklumkan pada nurse nanti doktor akan ambil sample keputihan utk check samada gbs@ x. doktor akan bg ubat insert utk kurgkan keputihan n antibiotics jgk.

sy preggy ke 2 selalu kene sis, firstly sy perasan keputihan byk bila kurang air masak, byk sgt minum or makan yg manis, stress, over tired semua tu boleh jadi keputihan, time basuh pulak makesure basuh bersih dan lap kering² , tips yg sy buat makan yogurt asli, minum air masak 2litre sehari, minum air barli cina dan air utk milk booster, alhamdulillah keputihan hilang

3y trước

Okay tq nanti boleh try

sy pregnant kalau makan makanan berasaskan kentang memang kputihan banyak.bagithu nurse nurse amik sample keputihan & sahkan sy ada gbs

3y trước

Ooo yaka tula saya dah inform dkt nurse nanti dia nak jumpa maybe nak buat mcm tu kot

elak mkn mknn y beryis..roti..mknn manis..bnykkan mkn yogurt..basuh miss v dgn air suam..garam..daun sirih..

cuba amalkan minum air bali dan bykkan mnum air msk..bhnti kjp mnum mnm mnis2....KLU xok jgk kna la jmpa doktor

3y trước

Ok tq sis nanti boleh try

Saya pena lalui.. Nurse pesan banyak mnum air putih biar kerap kencing. Alhamdulillah keputihan kurang.

3y trước

Ooo yaka thankyou

Sye pergi klinik dia bgi ubat yg masuk tuu,, alhamdullilah 2 hari dah hilang kptihan

puan boleh berjumpa dengan doctor. dorang akan bagi ubat untuk merawat keputihan itu

Bgthu misi , misi akan bantu. Sebab misi saya ada bgthu kalau sy keluar keputihan yg byk

3y trước

Ha dah inform kat nurse dia dah bagi tarikh untuk jumpa dr