pills or supliment

ada tak mommy pernah alami yang sama, sampai kandungan usia 20minggu(sekarang) klinik xda bagi apa2 pil vitamin, saya hanya pernah consume similac pramilet pada bulan kedua pregnant ja. dlm hati ada risau jugak.tp dlm masa yang sama mmg senang hati sbb xperlu mkan pil tiap2 hari..tapi rasa2nya ok la kan...nak tenangkan hati ni

9 Các câu trả lời

Sy buat buku mse 14w,terus die bg zincofer.. Lpas da abis ni sy mnta kt klinik tp xde stok, dorang suh beli sendiri.. Skrg da masuk 21w sy beli obimin.. Ok skit dr zincofer.. Kalau x lpas mkn je zincofer trus muntah balik ape yg kita mkn sebelum tu.. Beli je senang.. Yg sy beli ni new obimin 30bj 18rgt..

Ok je.. sya pun consume similac jugak.. dr tnya mkan apa pastu dia ckap truskan je.. kalau p klinik swasta pun ada suggest similac.. so sya truskn je.. sbb dia sma je dgn iberet obimin.. ada folic acid dn multivitamins lain... selain tu sya ambil obical /calcium..

Sy dulu pun kk xde bagi apa² supplement sedangkan 1st checkup dh 13w, 2nd checkup dah 18w.. jd sy bli sendiri obimin pluz tp xleh nak makan sbb jd pening teruk.. then tukar bli iberet, ok sikit & doc suruh continue je.. skrg dh 32w, sy mkn iberet + neurogain..

Better you teruskan dgn similac tu sis .. sbb ade folic acid kan .. folic acid ni sgt2 pnting utk perkembangan bayi .. sangat2 penting .. jgn abaikan kene fikir jugak utk kepentingan dia walau kite susah nak terima .. yg penting bagus untuk dia ..

I buy my supplements from pharmacy outside. Calcium, magnesium, fish oil, pregnancy supplement, folic acid, vitamin c, vitamin D and glucosamine (Cos knee pain)

No pills at all termasuk acid folic? Acid folid je dh cukup buat ms skrg. Pil lain selalunya utk kepekatan darah.

6y trước

lgsg xda...1st tau preggy bila kandungan 5 mgu, sya beli sendiri kat luar sebotol similac pramilet cukup utk 1 bulan.tu je yg saya makan.cun 3bulan kandungan(12mgu) g cek kat klinik lgsg xda dibagi apa2.

Saya 21 minggu, klinik bagi pil obimin. Saya makan tu je.

Mkn iberet folic pon ok