Spotting coklat berterusan

Hi, ada tak mommies yg spotting coklat berterusan? Saya dah 3 minggu spotting, dh mkn ubat kuat rahim pun sama, cuma takdela spotting byk sgt. Normal ke? Sekarang dh 7w.

6 Các câu trả lời

Saya juga spotting awal kehamilan smpai week 18, normal x normal tu kena check dr dlu. Saya makan ubat kuatkan rahim, lepas tu still bleeding jadi dr buat vagina swab tgk ada luka kat pintu rahim , klu mcm ni dr kata normal sbb hormon pregnant, jadi saya teruskan makan duphaston smpai 18w, dan akan scan baby setiap 2 minggu. Asalkan bukan merah dr kata okay, tapi ini slps saya dah buat check up semua. So , sis pergi dlu klinik check, saya pergi swasta sbb klu kk dia mmg x kan bagi ubat kuatkan rahim

Banyakkan bedrest,lepas tu monitor makanan sis jugakk, kalau saya makan tembikai je spotting sya banyak n sya pernh bleeding, rupanya sya jenis tak boleh makan tembikai, n mak saya masa prgnant pun smaa, mgkin kami gnetik gitu. hehe, Saya awal prgant sya baring jee, Alhamdullilah spotting sya makin berkurang, tapi tu la benda nk jadi jugak, masa weeek 12 saya gugur, sbb sya bnyak berjalan n saya ada terminum air tembikai, saya lupa masa tu, bledding saya non stop dri rmh smpai ke hospital😥

Kalau banyakkan rehat dan bed rest, pendarahan termasuk spotting akan lebih cepat berhenti. Saya makan ubat 3 minggu tapi pada minggu terakhir tu, saya ambil cuti dari kerja untuk bed rest. Bed rest banyak membantu dalam menghentikan pendarahan.

2y trước

Thank you so much awkkk.

Pergi hospital sis. Jangan biar. Dr akan scan untuk lihat samada baby okay atau tak. Sebab spotting ni boleh jadi bermacam kemungkinan. Samada keguguran atau kandungan luar rahim

Saya skrg pun tengah mc 1 minggu sebab ada spotting darah merah beberapa titik. Doc bagi ubat kuat kan rahim & minta bedrest

spotting yang berterusan tak normal. kena jumpa dr asap ya.

2y trước

Ada next checkup dgn Dr 9/5 ni, harapnya okay la nanti. Thank you awkk 🥰