Penjagaan selepas gugur

Ada tak mommies yg ada pengalaman hamil lepas beberapa bulan gugur? Saya baru check upt and result +ve after gugur 4 bulan lepas. Ada apa2 tips kalau kita nak be extra careful dgn pregancy kali ni.

1 Trả lời

banyakkan bedrest, kurangkan pergerakan. jaga makanan, elakkan makanan bersifat yang tajam dan bersifat panas dulu sementara 🤗 pedas2 pun elakkan dulu sebab awal2 akan kerap sembelit , tapi ikut orang jugak la. jangan terlalu banyak hentakan samada naik motor, kereta atau bersama suami . macam saya , saya tak bersama suami hingga awal trimester ke 2 . trimester ke 2 saya behave hingga trimester ke pertengahan trimester 3, suami buang luar . sebab saya insecure. takut kehilangan lagi kali ke 2 . InShaAllah semua akan baik2 je, kalau betul2 jaga kalini. kalau sakit, beli ubat di farmasi , mention untuk ibu mengandung