No Morning Sickness OR Alahan!

Ada tak mommies yang preggy trimester pertama tidak mempunyai alahan or alahan terhadap bau2 seperti saya, until saya tertanya2 saya pregnt ker idok ni ?. Sometimes saja rasa ngantuk & penat. Normal lah kan,cuma tercari2 normal ker tak ni? First baby.

42 Các câu trả lời

Sy pulak ngantok..penat nak tido je rasa..mls nak buat apa2..x suka mkn or bau ayam.. sensitif bau la kot..klu bau msk kuat sgt x bape suka.tu awal2..masuk trimester ke 2 ok skit dh..cergas skit dh rasa..bole nak msk2..buat keje cuma ngantok n kdg2 mls tu still la haha..

Tak tau la betul ke tak tapi kata orang kalau kurang alahan atau tak ada langsung pregnant baby boy, kalau baby girl alahan teruk. Tapi tak pasti la betul ke tak hihi apa apa pun rezeki awak alhamdulillah hehe saya preg baby girl masa awal2 mmg teruk alahan sy hehe

5y trước

Aah ramai ckp gitu

Time sya trimester pertama tak dapat pon alahan pape, makan pon cam biase tak de bau bnde busukk² ni alahan pon tak de..tpi first tulah lesu je badan cam tak bermaya sgt..ehh tau² mengandung..haha

Samalah syxde alahan until now 24w.. tp sejak awal cuma letih n penat melampau2..kje rmh semua husband buat.preggy kakak2 sebelum ni alahan n rajin buat kerja rmh. Hopefully boy kalini.. doakan saya.

5y trước

Aah betul cuma letih sj & suka tidur 😆 alhamdulillah xdok muntah bagai

InsyaAllah normal selagi dr cakap awak pregnant. awak patut bersyukur xd alahan. macam sy sampai third trim ada alahan. sampai masuk ward, tambah air. Allah tak uji kalau tak mampu :)

5y trước

aamiin. semoga awak tak kena alahan teruk teruk nnti 😊

Sama mcm sy je sis..xde alahan or morning sickness pn,alhamdulillah..smpai trtnya2,btul ke mengandung ni..alhamdulillah,skrg dh 28 weeks dh..baby sihat,ibu pn sihat..

Sy pun takde alahan langsung sampai beranak. Dan sy bersyukur sbb sepanjang mengandung sy ok. Boleh bergerak ke sana sini, makan semua mknn,.. Nikmat.. Hehe enjoy ya..

5y trước

Tq yang 💋

Normal sis.. sy pun sama.. dari first baby sampailah skrg mngandung second baby pun xda alahan atau morning sickness.. cuma slalu mengantuk jer..

sya dah 14 w xda alahan mcm loya,muntah2..craving jelh kdg smpai x tau nak mkn apa.. tp tiap hari makan fries cicah sos..mmg klu x dpt fries x blh😔

Normal. Saya mgdung yg sulung tak ada alahan..cergas jer rasa. Tak rasa mcm org ngdung. Bila yg kdua ni. Ya allah seksanya alahan. Sbb bru rasa..

5y trước

Brsyukurlah tak ada alahan sis... Seksa tau ada alahan niii...