bau

Ada tak kat sini masa pregnant x blh bau makanan?? Nak makan pun payah asyik muntah balik je ?? ada solutions tak ? risau plk baby x dpt khasiat mama dia asyik muntah balik makanan ?

2 Các câu trả lời

Normal awak. Saya skrg 10 weeks. Badan letih malas nak kemas rumah, tak boleh masak, sensitif pada bau, loya, muntah, pening, bau dapur dan peti sejuk tak boleh. Berus gigi pon loya. Bangun tido loya. Tapi alhamdulillah saya dah jumpa cara berkesan nak kurangkan loya. Try hisap gula atau bau minyak angin daun bidara ke. InshaaAllah kurang rasa loya. Dan penting bangun tido makan supplemen ibu mengandung. Macam saya consume Ganilia sejurus bangun tido sebelum breakfast. InshaaAllah lebih stabil dari sebelum ni. Macam before ni saya loya muntah tak boleh makan tapi lapar badan lemau. Tapi dengan consume Ganilia bangun tido dan adanya minyak angin, sekurang2 nya saya boleh makan lagi dan badan tak lagi lemau sebab perut kosong. Try bau minyak angin ya.

Kalau mcm sy . If jd kes mcm ni dkt sy , sy bau minyak angin . Kalau cara mcm tu tak lah terus hilgkan loya tp mengurangkan rasa mcm tu