MINUM AIR GULA

Ada tak kat sini dah minum air gula tapi kandungan masi 4 bulan lebih? Tolong share ilmu #risau #firstbaby #18w

24 Các câu trả lời

sy minum air gula masa kndungan 14wk n 28wk.. syukur xsgkut. sbb utma doc suru mnm 2x sbb lebih bmi. masa buka buku hri tu, berat dah 83kg. skrg kndgan dah msk 34wk dan berat naik sgt byk smpai 92kg.. tips sy, cthnya esok mnm gula, hri ni start jam 5pm jgn mnm manis n jgn mkn nasi.. wlwpn nurse ckp start puasa jam 10pm, sebolehnya jam 8.30 or 9 dh bolh mula puasa. hnya mnm air kosong sikit2 shj utk bshkan tekak..

awal2 masa buka buku dah kena minum air gula sebab BMI terlebih sikit 😂😂😂 tips minum air gula, mlm puasa btul2. air pun jgn minum. esk tu bila dahaga memang mnum non stop tak rasa apa, satu lagi mindset la. klau asyik takut & fikir yg bukan2 itu la jadi. sy sampai nurse pn bleh tanya balik, cepatnya mnum.. tak rasa nak muntah ka? 🤭🤭🤭

18week dh kene minum air gula. Hahaha sbb naik berat. Tp alhamdulillah bacaan okay je. Ni kes sbb tk jaga mkn, plus balik kampung pula lps tu, mak masak sedap. I is cannot tahan la. Now 37 week kene repeat air gula lgi. Wuaah apa la nasib gue. Sbb berat kantoi lagi. Hmm akhir2 ni mmg tk leh dh nk jaga mkn. 😂

Saya minum air gula masa 15 week .. Alhamdulillah tekak boleh telan 😬.. takde rasa nak muntah ape .. act tak teruk sgt pon rasa dia .. datang awal Pagi minum masa tgh suam.. minum sekali gus jangan berhenti.. kalau berhnatu susah nak minum balik.. dlm kepala fikir air kosong.. settle 😂..

yea sama...minum first masa 18w...sbb sjarah lepas ad gdm..alhdulillah xsangkut....tp adusss...kali ni kena munum lagi skali..sbb berat badan naik banyk..baru 27w dah 10kg naik..adoii...28w ni kena minum lg..rungsing jgk la...harap xlekat gdm..

Sy baru je lps minum air gula. 12 minggu usia kandungan. Nurse suruh minum awal sbb ada sejarah family yg kencing manis. Dan sy sangkut MGTT tu.. Isnin depan kena g KK utk ambik darah 4 kali sehari.

saya minum gula masa masuk 7bulan..tak tahu lah bagus ke tidak minum gula lambat.. Tpi alhamdulilah tak muntah just perit je tekak mungkin sebab tak ade minum ape2 kan

saya 12week dah kena minum air gula, disebabkan history family. and ternyata, sangkut🤣 kena buat bsp 2minggu sekali, sampai lah nak bersalin.

sy kne minum next week 16th week..sbb ade discharge..so dr soh minum next week...x phm...xpe la minum je la..hrp2 xde la sgkut..takot..

saya baru je lepas mnum gula mnggu lepas . kndungan bru 4bulan lebih. kena mnum sebab sejarah bapa ada kncing