Anak baru 1 tahun 10 bulan cek upt positive for 2nd baby

Ada tak kat sini anak sulung baru 1 tahun 10 bulan tapi dah pregnant 2nd baby. Delay period 7days cek upt hari ni positive. Berdebar juga. Kami memang ada plan for 2nd baby tp bila cek upt rasa berdebar betul2 pregnant. Saya tak makan atau cucuk perancang. Kata-kata semangat mummies?

15 Các câu trả lời

anak kedua setahun 7 bulan sy dh lekat no 3. nurse ok je. dia tanya x merancang ke? sy ckp sy mmg nak tmbh sbb umur sy dh nk dekat 40. kang pregnant lambat lagi risiko untuk sy.nurse ok je. tp sy gugur. pastu anak anak kedua masuk setahun 11 bulan (gap 4 bulan dari gugur tu) sy pregnant lagi. nurse ok je. nervous mmg nervous tp tu lah kami mmg plan nak 3 anak before umur sy 40.

anak sy 1st br 5 bulan mengandung anak kedua.....anak kedua sy umur 6 bulan sy mengandung anak ke3....perasaan campur masa tu tp syukur dpt melewati masa kecil dorg dgn baik...rumah mcm taska, rasanya sy la Mami,sy la cikgu juga...skrg umur dorg sdh 6,7,8 tahun br ada Adik lg nnt bulan 6....jgn risau Mami,fikir positif sj ya..🥰

sye pun dlu kononnye nk tggu anak 1st 2tahun bru plan next baby. last2 ank 1thun 2bulan pregnant lgi haha. sye n husb mmg rancang sndri, masa dpt tahu tu excited pulak 🤣. dh slamat bersalin pun baby dh 7bulan, abgnye bru 2thun 8bulan . both emergency czer 😅.

Anak sy baru setahun sy dh pregnant 8bulan lebih dah.. jgn pernah rasa down. Inshaallah rezeki anak xkn putus.. sbb allah dah bagi amanah utk kita jga sebaik2 ny.. we can do it mmy!! Nanti anak cepat je membesar. Bila dh besar kita yg seronok ..

Teruskan. lagipon yg sulung dh nak masok 2tahun. jadi xperlu risau. sy pregnant jarak dekat. yg sulung setahun 2bulan pregnant 2nd baby. sekarang yg sulung nak masok 3tahun. yg 2nd setahun 2bulan dah. yg sulung hampir kena ceaser. both bersalin normal.

kite sameee. huhuh. redha tu alhamdulillah. tp skrng ni tngh mabuk🤪🤪 agak mencabar sbb xbleh buat keje. melepet je. ank dara pon masih menyusu badan. reject botol susu. kadang saya yg menangis sbb sakit pinggang badan🙂

anak saya baru masuk setahun check upt positive doakan saya ye mommy..skrg ni preg ank ke empat..mood xberapa baik..saya cuba xstress tapi entah laa..sebab sekarang saya xcheck lagi xtau dh berapa minggu..

its okay..rezeki awal..just be positive..dulu anak saya baru masuk 2 tahun saya tgh dlm pantang utk 2nd baby..nurse KK baru je suruh saya plan mengandung..rupanya dah keluar lagi sorg..hehe

saya anak first masa umur 5 bulan dah mengandung anak kedua 🤭 skrng anak pertama umur 2thun 11 bulan anak kedua 1tahun 9 bulan . tup2 mengandung lagi 🫠 redha jela rezeki Allah nak bagi

anak sy 1th 8bln perut dah 5bulan🤭 sy merancang sendiri last² sangkut alhamdulillah syukur Allah bagi rezeki lagi tetap semangat💪