Migraine

Ada tak ibu² yg terkena migraine masa preggy? Rasa sakit kt bahagian kening & mata... Lpas baring ttup mata tp xtdo then rilex bru ok... lpstu dtg lg sakit??

11 Các câu trả lời

Saya pernah terkena migrain .. itupun maybe sebab jalan jauh ( balik kg raya aidiladha ) plus letih bertukang kat dapur & cuaca agak panas .. migrain then muntah banyak .. minta suami urut-ii kepala , letak minyak cap kapak then paksa tidur .. esoknya , Alhamdulillah migrain takde .. cuma kena serang belah kanan pulak . so far , denyut slow .. tak kuat seperti di kiri

Saya selalu kena migrain teruk. Nasib masa pregy ni jarang sgt kena berbanding sebelum pregy. Tp ada juga lah kena masa pregy tp tak sekerap masa tak pregy. Sakit migrain tu, biji mata rasa nak terkelur, urat kat bahagian mata, hidung dan kepala mcm nak meletup. Berdenyut2 sakit kepala.

tgh mngalami😭😭dgn mualnya loyanya..tdo bgun tdo bgun pun skit jgak...smpaikan apa keja x bt..skit dkt mata ni...bam mnyak smua dh spu....huhuhuhu

Saya pun kene..start hujung 12 weeks n skrg 13 weeks kerap pening kepala. Xtau nk buat ape slain baring n sapu balm..bahaya ke kerap pening ni? 😥

5y trước

Tkutnya kalau hb low. Appointment sy next week. Sbb sy pnye rasa muntah2 n mual da kurang sikit dr weeks 5 smpai weeks 12..tp ganti dgn sakit kepala pulak..certain bau masakan xley bau msti sakit kepala..

ya sy dr 12week smpai skrg 14week masih pening sy cm tampal kokyok ataj sapu minyal cap kapak di dahi sb sy kerja x blh nk rest baring2 bagai

5y trước

Sis prgi klinik tak msa pning ?

sy salu mgrain..skitnyer xblh nk kte ape2..kdng2 mkn ubt paracetamol yg doc bg jee..klu xthn sgt..klu blh thn. sy ltk myk angin je..

Sy mmg ada migrain,preggy pon kerap kena sllu klo skit mkn ubt preggy xleh mkn dok tahan jela skit kepala

xpenah.. mgkn pening2sikit adala.. cuba bykkn rehat n tido..

5y trước

Ylah sis... Rmbut pun byk yg ggur😌 skrg ni ok ja dia... Nnti klau dh buat kerja mula lh strt skit nnti

Sy pun sma.. sejak prgnt ni asyik migraine ja

yup..mmg prnah..tpaksa than jelah..sapu2 mnyak n picit2 kpala..pling2 xthan sgt pn blh mkn panadol je tp xjln gak..huhu

5y trước

panadol yg 500mg tu slmat utk ibu mengandung..mmg tu jelah ubat yg doc blh bg pn 😅