Sakit Lutut belah kanan

Ada tak ibu2 yg masuk tri ke 3, sakit lutut belah kanan? Utk pengetahuan, sy mmg turun naik tangga sbb sy cikgu. Kena turun naik tangga ke kelas. Tak tahan betul lutut mcm longgar. Sakit sangat. Sy dulu minum segelas sehari. Nak masuk tri ke 3 hrtu, dah start minum susu pagi dan malam. Tolong saya.. 😔😔

4 Các câu trả lời

Kalau rasa still sakit eventough dah consume calcium tablet, boleh cuba pakai knee guard. Boleh cari di pharmacy. Lgpun dah 3 trimester kn, mmg baby pun dah bertambah beratnye mmg akan bg pressure kt kita. Kalau ada masa rehat kt bilik guru tu, standby la ice pack n apply kt lutut. Kalai x sempat, balik rumah mlm tu boleh apply ice pack.

boleh try makan vitamin utk tulang cth cal mac D amway, tp ape² pon consult dgn nurse @ doktor ye, mcm sy makan sbb sakit pinggang yg amat sgt msa preggy anak first, lepas makan tu alhamdulillah sakit berkurangan

Sbb awk banyak naik turun tangga. So memang akan sakit2 kaki lutut. Slow2 ye cikgu

mmg akan sakit kalau cmtu..