Ruam ke apa ni ye?

Ada tak ibu2 ada pengalaman mcmni? Ni ruam ke apa ye? Tetibe Naik rashes kat area perut.. 😩😫 firstmum ni, nak kena buat apa ye? #pleasehelp #firstbaby #ingintahu #firstmom

Ruam ke apa ni ye?
13 Các câu trả lời

anak no2 sy pernah macamni . dh jumpa doc , doc suruh stop pakai sabun losyen buat sementara . pakaikan baju nipis , stop berbedung or barut juga . dah okey balik skin dia baru sy continue pakai losyen sabun semula . anak sy mmg jenis kulit sensitive sabun pun kena cari yg sesuai dgn skin dia .

Kulit ank awk nmpk mcm sensitive je.. Awk pkai sabun ap ye.. Sblm ni kulit ank sy selalu jd mcm ni.. Jd sy tnya misi dekat kk dia sruh tukar sabun mndian.. Ktanya sabun yg bnyk buih ni x sesuai utk baby..

2y trước

Klau awk nk cuba boleh la .. Sy beli dekat ig je.. Sy pkai ni dri ank sy masih baby smpai la skrg.. 😊

ank sy pn naik dkt bahagian kaki je,tp mcm kena gigit semut tp byk mgkn gatal sbb ank sy garu2 sian baru 5bln dh g klinik doc ckp kena hama kt tempat2 tido

2y trước

sy cuma pakai krim doc bg dn bedak allano dn losen allano jgk dari amway,alhamdulillah bintik2 tu jd mcm kecut dn akan kering mandi dgn air suam2 je.tu je sy amal kn sis

kadang sbb minyak telon tak sesuai..pastu pakai kan barut baby pulak berpeluh jadi naik ruam mcmtu..

letak losyen snow white sis... inshallah elok...sy dok sapu kat anak saya kejap jek hilang...

ada allergic sabun or bedak kot.. ank saya tak ssuai pkai product selain anakku masa baby..

sy pkai tasneem balm . lg 1 klau mndikan baby air jgn trlalu pnas..suam2 kuku je.

Sis try baby lotion dari mama’s choice ada utk kulit sensitive jgk.

anak saya jd mcm ni sbb sapu telon. lepas2 tu mmg xsapu da

pakai sabun sebamed tuk baby je.