Pregnant tapi takda alahan

Ada tak ibu ibu yg pregnant tapi mmg takda alahan? Kadang overthinking betul ke ni pregnant and baby ok ke? Hmm 🥺 sebab mostly tengok yg pregnant alahan je.#bantujawab

46 Các câu trả lời

Beruntung nya sis 🥹🥹 saya sebagai orang yang ada alahan teruk sangat sangat jeles ya dengan mommy yang pregnant tak de alahan ni. Kekadang tu sampai menangis merenung nasib betul ke pilihan yang aku buat ni 😂😂

7mo trước

anda trgolong ibu2 beruntung. dont ask for more yea.. tkut nnti next pregy kena alahan😂kalau org tny pun jgn bangga pray for others 😂, rezeki masing2😍have a nice journey mommyy!

X semua ibu2 hamil sama, ada yg alah teruk ada yg alah kejap je n ada yg x de alah langsung.. bersyukur seadanya.. think positif insyaallah ok tu.. Sy dulu anak sulung pernah mcm tu sbb suami yg alah dulu pastu dah 3 bln mcm tu br sy alah

sy pon tgh pregee bru nk masuk 7week.. Alhamdulillah masih bertahan kadang overtink kenape tak ad alahan or mabuk.. tapi prjalanan sy masih panjang lagi tak tahu lepasni mcm mna.. tapi ad momy yg dh nk brsalin baru dtg alahan

awak kita dari 1st tahu pregnant sampai sekarang 30w takde alahan langsung. Just enjoy your pregnancy journey. Makan yg healthy2 je okay to make sure baby sihat. Tak semua pregnant mom akan dapat alahan.

sy anak 1st ada alahan.. anak 2nd takda alahan.. bahagia rasa makan mcm2 tak muntah pun😆 awak tak yah risau selagi takda rasa sakit yg teruk/keluar darah baby ok je tuu.. kalau rasa was² boleh g scan

Sy Alhamdulillah setakat ni takde, ngidam pun takde 😂😂 dengan perut pun tak berapa nmpk. Mcm sy tekan sikit dkt bahagian perut yg ada baby, klau rasa heartbeat dia ok la tu kot dlm perut 🤣

Sya pn xda alahan , n xtau pn sya pregnant cuma lama dh x dtg haid smpaila kwn suggest utk cek n positif . Kdg ada rasa takut jg , baby ok ka x ni 😂 tpi syukur skrg dpt puasa xda rasa apa 🤭

🙋skrag pregnnt ke4 ...Alhamdulillah tiap kli pregnant dr 1st smpai ke4 xpnah ad sbrag alahan shigga bsalin .. Alhamdulillah Allah bg kelebihan tu... skrag tggu ke4 ni kelua pulak #35w

Saya lagi takda alahan apa2 dan tak thu pun dah mengandung 6 minggu, setiap org lain2 awak, enjoy the journey okey! Jgn samakan dgn org lain klau tk nnti stress dan overthinking

Seronok nya baca komen ibu2 yg takde alahan.. Sy skrg 7minggu, takbole nk puasa, pagi je muntah, mkn ape2 muntah. Hahaha tapi enjoy jela kan.. Yg penting baby sihat.

6mo trước

sy dh scan kelmrin alhmdulillah bby ada heart beat.. kandungan membesar sama dgn umr dia 7weeks 3day.. skg lenguh2 betis plak kdg2 sebelah je.. agak2 normal x. husbnd sy pun alahan jgk xmau mkn nasi. obimin tu sy try mkn je...tp doc suggest 12week ke atas. skg doc suggest ambk iron folic je.