Pregnant tapi takda alahan

Ada tak ibu ibu yg pregnant tapi mmg takda alahan? Kadang overthinking betul ke ni pregnant and baby ok ke? Hmm 🥺 sebab mostly tengok yg pregnant alahan je.#bantujawab

46 Các câu trả lời

normal sis. xsemua org preggy akan ada alahan. mcm sy first mom dari mula mengandung sampai dh bersalin mmg xde alahan langsung. anak keluar pon alhamdulillah sihat je. jgn risau sis. kalau sis xde alahan lagi mudah kerja sis hari2. nak makan apa pon semua boleh telan. cuma sis kena jaga kesihatan je ye. jgn buat kerja yg berat2 dan jangan mkn benda yg boleh memudaratkan kandungan.

saya dari ank pertama hingga kelima xde alahan mungkin saya duk bagitahu ke biras saya..saya xde alahan semua suami yang alahan...ni saya tgh mengandung ke 6 kena alahan tak berselera makan,Klau makanan yg kita nk mkn saya paksa mkn akan muntah.. siap cakap pada suami ambik semula la alahan ni sampai dia kata xpe la saya dah kena 5org ank ni giliran awak la pulok.

Sy 8 minggu pun alhamdullilah belum ada alahan. Harap2 takda alahan sampai bersalin. Hehehe. Sy pun selalu je fikir mcm sis awal2 tu. Sampai kdg2 rasa lupa diri ni pregnant. 😂 Tapi malas nak layan, doa yg baik2 je. Cukup 8week baru pi try scan, alhamdullilah nampak dah baby, kantung dgn heartbeat. ☺️

untung tk ada alahan...Sy empat bulan alahan teruk sgt2 hampir nk masuk ke ICU... alhamdulillah skrg dh 6bulan dh tk ada alahan...cuma kadang2 tu mual jugak...tapi Masih boleh kawal...skrg makan semua selera...awal2 prengnet dulu satu apa tk leh masuk mulut...baring je...mkn apa siket muntah ...

saya pregntn alhamdulillah xda alahan,ank first xda alahan ,ni tgh pregnant ank no 2 pon alhamdulillah xda tanda alahan ,,rezeki awk kalau pregnant xda alahan,mostly org yg pregntn kalau blh mnx xnak ada alahan sbb terukk kalau alahan ,,rezeki laa kalau xda alahan jgan pikir sgt tenang2 ja ye

alahan masa mula2 je sblm tau mengandung. badan naik gegata. lpas check kt klinik, scan & heartbeat baby smpai ke bersalin xde alahan. Boleh je makan cm biasa. Jgn risau puan x semestinya smua org yg mengandung ada alahan / ngidam. masing2 punya bhgn, kita jalani je apa bhgn kita dgn sabar.

sayaa sulong jee takdak alahan mai second . sampai 37 weeks still ad alahan . jgn memintaa sis . takot menangis jaa silap hari hb mintak alahan . makan apaa semuaa keluar balik🥱 . anak tekak ni jgn ckp pedihh tu hnyaa tuhan tau . nak mkn bendaa keras ke nasi ke sampai takboleh nak telan

sy... anak sulung ja muntah²..tu pun sehari dua jaa masa 8w.. pstu mcm biasa jaa..anak yg lain² mmg xdak alahan.. kandungan yg ke 5 ni pun dh 19weeks tapi xdak apa² alahan lgsg😅 alhamdulillah laa..blh mkn mcm²..cumaa..berat asyik naikk naikk jaa😂

Saya alhamdulillah dri awal pregnant sampai dh bersalin mmg xd apa2 alahan or craving.. so x pelik pun n perlu bersyukur sbb x d mabuk ke apa mcm org lain.. jdi batter jgn mntk bersyukur n doa je ank dlm perut tu sihat. dan x perlu overthinking lebih..

bestnya . benda paling sy harapkan tiap kali pregnant. xnak ada morning sickness. tapi setakat 3 kali pregnant ni, 3 kali jgk la morning sickness. sampai masuk pertengahan trimester 2 baru hilang alahan. huhu.. jadi trauma nk mengandung rasa.