Puting botol susu

Ada tak ibu ibu kat sini yang anak nya dh umur 3 tahun dan masih menyusu botol ? Saya geram dengan perangai anak saya ni.. dia lepas habis susu sebotol mesti suka kunyah2 puting botol tu. Jenuh la saya baru tukar puting belum sampai seminggu dah hancur berlubang dikunyah nya. Saya pernah pergi kedai manjaku and tanya staff situ. Sippy bottle tu sesuai tak kalau nak buat minum susu.. dia kata tak sesuai. So saya pening dah mikir cara lain selain dari nak kena tukar puting baru sebulan sampai 5-6 kali 😅 anak saya pakai botol susu autumnz wide neck yg puting soft silicone tu. Atau ada puting lain yg tahan lasak dan sesuai untuk botol yg sama ya ? Tolong bantu ibu ibu semua. Puting autumnz tu kalau sekali beli memang saya kena standby kurang kurang 4 pack 😂

1 Trả lời

Ajar pakai cawan. Actually umur 2y dh boleh stop susu n fokus on makanan dia dh. Atau bg susu kotak bila perlu.