pasangan curang

Ada tak di antara kmu merasai apa yg sy pernah alami?? Ketika sy hamil anak kedua..sy membawa adik sy yg beranak 2 org tinggal bersama sebab suami dia abaikan...sampaikan mkn minum adik dan anak2 terabai..lgipun utk membantu sy buat kerja rumah sebab sy berkerja dan x larat nak buat kerja rumah sebab dah nak dekat masa bersalin... Ada suatu mlm 3 hari berturut turut mimpi Suami ada gf so sy anggap tu mainan mimpi... Adik tidur bilik bawah ,kmi tidur bilik atas..so suami selalu naik atas dlm jam 2, 3pagi..kadang masa sy naik atas..adik sy duduk bersebelahan dgn suami tpi sy anggap mcm tiada apa apa sebab adik sy...sy x nak fikir yg bukan bukan...ada masa bila sy tegur sikit adik sy pasal benda remeh temeh...adik sy merajuk dan suami tengking sy walaupun sy ckp benda yg betul...tu pun sy x simpan apa apa perasaan ...sampaila ketika saya dah berhenti kerja sebab dah bersalin...adik ganti berkerja..balik memang la selalu pergi kerja dan balik kerja sebab 1 tempat kerja jadi sy x fikirkan benda yg x baik...sampai la beberapa bulan kemudian adik sy tiba tiba pindah rumah..rupanya selama ni diaorg ni ada affair tapi sy x tak siapa yg betul atau salah sebab masing masing saling menuduh..sy pula yg di marahi sebab x percaya adik sy, yg suami pula marah sebab sy x percaya suami.so sy pilih jln yg paling ringkas...sy maafkan keduanya, ...tapi sy x dpt lupakan perkara tu dan sentiasa ada dlm hati....walaupun di depan sy seolah dah maafkan tapi bila adik sy dtg ke rumah kami...sy masih ada sedikit terasa cuma sy pendam kan...dan bergaul mcm biasa, kalau adik menumpang di d Rumah seminggu dua ..begitu..sy selalu juga terasa mcm x selesa d hati...tapi sy pendamkan, dgn suami pun saya dah hilang 50 peratus kepercayaan walaupun sy dah maafkan... Adakah sy berdosaa sebab x percaya dgn suami??...saya memang x percayakan sesiapa lagi kecuali Allah swt...

1 Trả lời

Mcm melepaskan anjing tersepit...klau adik sy memang sy tendang msuk longkang..hdup da trabai pstu bercita2 jd penyondol kebun kakak sendiri.. untung la die dpt kakak pnyabar mcm awak..klau sy kt tmpt awk mnta maaf la bkn 50% kpercayaan hilg..100% sy akn hawuk due2.. adik sy tendang, suami sy tinggal.. bkn salah awk klau awk hilg percaya pd suami..semoga awak kuat meniti hari2 yg mendatang.. insyaAllah Allah dgr rintihan hambaNya..

5y trước

Sy kesian dekat adik tu sebab diri dan anak terabai...mkn x tentu..kadang x mkn , nak tinggal kat rumah mentua pun x d terina sebab pemalas...nak duduk dgn ibu bapa kami pun, ibu saya x terima sebab kuat menipu...jadi xde tempat dia nak tinggal.. Sebab tu sekali sekala sy masih terima kalau dia dtg melawat dan tinggal seminggu dua cuma tu la...hati sy skg selalu was wasangka...tapi sy buang jauh jauh...sebab benda x kan jadi kalau dua dua x melayan...sy serahkan pada Allah...