anak kuning lebih dari 2 minggu

Ada tak dekat sini.ibu2 yang ada pengalaman anak kena kuning lebih dari 2 mggu..?

14 Các câu trả lời

sy pon ank kene kuning dkt sebulan.. puncenye susu sy xckup n brat bdn baby trun.. then tnya doc, doc suh topup susu formula.. Alhamdulillah brt bby naik n kuning pon trun.. tpi amik mase sikit.. mcm sy ari tu sy amalkan susu kambing n air sengkuang cina.. bf anak sekerap yg mgkin bgi die sntiasa buang air kecil n besar.. InshaAllah lagi cpt trun.. ank sy smpi kene amik drh utk test hati, buah pinggang... Alhamdulillah xde apa2.. Jgn risau, InshaAllah xde apa2.. lgi satu punca ank snang dpt kuning adalah sbb drh mommy O, O+...

4y trước

Terima kasih..Sy pon doc suruh topap susu formula sbb ank sy xckup susu..berak sikit je....skarang kencing berak dia dh OK bnyk....

Sabar ya.. kjp lagi pasti susut kuning tu. Teruskan breastfeeding atau fm , berak kncing slalu.. biasa la kalau baby lama menyusu. Elakkan makan yg ada halia.. itu pesan doc n nurse pda sy. Happy2 spaya susu bdn x kurg.. bnykkan minum sup mcm sup ayam dan sup betik muda utk buat susu bdn kekal banyak.. Dan lagi satu kalau jenis baby darah B, nurse sy prnh ckp darah jenis B mmg cpt hilang kuning.. tapi kalau bukan darah B jgn risau, tetap boleh sembuh cpt.. apa2 jenis darah pun boleh sembuh n lari kuning tu.. 😊😊

4y trước

Sama2 sis

Anak kedua saya kuning dekat 1 bulan..dia prolong jaundis..mcm2 sy buat x menjadi last sy ikut je saranan doktor..keep breastfeed baby dgn latching yg betul alhamdulillah..

Anak saya kuning hampir 2 bulan. Check darah n air kencing normal n berat baby pun bertambah ok. Moga anak puan membesar dgn sihat

4y trước

Terima kasih....sy susah hati bila ank kne ambil darah n tadah kencing..tp doktor kate jgn risau xde pape....tkut doktor nk sdapkn hati sy je.

1 bulan Bru kuning ank ilang..faktornya sy xjga makan minum dgn baik..thats y kuning ank lmbt NK hilang..

4y trước

Xjaga mcm mana ya sis...boleh bg tips?

Try bagi jus anggur hijau. Perah sedikit je anggur & bagi kat anak. Bagi dia mnum sikit2 dahulu

4y trước

Baik terima kasih

3 org anak sy semuanya kuning lebih sebulan. tp result darah ok je. jgn risau.

baby I lahir ada kuning saya bagi susu kambing kuning cepat turun

Belh cuba cara lama ..mandikn dgn air daun peria ...

4y trước

Baik....terima kasih...

Anak Sy 1bulan bru hilng kuning sis