Alahan&Mual2

Ada tak cara nk kurangkan mual? Setakat ni tak pernah muntah tp rasa mual tu teruk sangat, badan lemau, almost sepanjang masa mual dari pg smpi mlm. Makan pon sy paksa juga itu pon nasi 2kali je sehari. Banyak minum air manis. Air kosong pon paksa. Masak sy ok je bau tp nak bangun tu tak larat. Nasib baik mak faham?

2 Các câu trả lời

Alahan mual time pregnant ni mmg tkde ubat, lama ii dia akan hilang sendiri. Cara nk kurangkan dia makan je apa yg kita blh makan. Saya dlu 4 bulan tkleh makan nasi, tkleh bau apa ii masakan pun, bau nasi tgh masak dlm rice cooker pun akan muntah. Jdinya 4 bulan tu sy hnya makan buah and air manis saja. Itu pun lama ii akan muntah balik. 4 bulan awl tu berat turun 10kg 🥲 tpi lps alahan hilang hahahahha, naik +- 20kg jgk rse, masa booking 53kg. Masa bersalin 38w 69kg

Boleh cuba teh halia dengan madu mungkin? Atau cuba lihat cara cara lain dalam article ni yang mungkin berkesan dengan anda https://my.theasianparent.com/rawat-morning-sickness/?utm_source=question&utm_medium=recommended