baby susah nak nap

Ada tak baby mummy sekalian yang umur 3 bulan refuse nak take nap? Baby saya tiba-tiba hari ni refuse nak take nap. Susah nak tidurkan, meragam terok. Mata baby mengantok tapi refuse nak tido lepas tu meragam.

12 Các câu trả lời

😩 anak saya 4 bulan plus plus skrg ni pon dh pndai mgamuk nak tdo. Setiap bulan je ade je bende baru die bagi. Masuk 2 bulan die menangis start 10 malam sampai la 2/3 pagi. 3 bulan getting better. Tdo sampai time je tdo elok. Masuk 4 bulan struggle balik nk tdo kan tapi still boleh dipujuk. Mlm je mmg time die tdo x yah nk pujuk tapi siang tu keje menangis je. Ni nk masuk 5 bulan. Susah nye nk pujuk tdo. Huhuhuhu cabaran betul. Tapi ape ape pon still happy bile tgk die senyum. Die tahu mak die penat jaga die. Pandai dah die agah mak dia.

5y trước

Anak sy siang mcm tak cukup tido sebab asyik menguap dan usap muka je, padahal dah tido dah sejam.

Sabar ye..sy dh lalui..bby sy colic.lg sgt2 mnguji..till now bby dh 7m++ sama..nk tido sgt2 sush..😊main je smpai bby pnat.then try pujuk tido..buat la mcm mne2 pon.msuk buai ke..tidokn atas pngkuan ke..sbb tkut bby xslesa.ank sy dlu smpai 4m++ tido buai.2 je cara nk pujuk dgn nges 3 4j nonstop.tp alhamdulillah 4m better n better.now dh tido atas tilam skli sy🤗pngorbnan seorg ibu mmng kne ada.kne kuat..tmbh2 nk pishkn ank dgn buai..sabar je la.tido xtido rae mcm zombi dh

5y trước

Betol sis,semalam saya dah rasa macam zombie dah, sebab dia nak tido tak nak kat daddy die, nak ibu die je, tu yang lagi penat.

Sy kdg2 struggle jgak nk tdo kn anak....time mlm tepuk2 kang x nk tdo.. Nk main pulak...masuk buai kang rengek2...dulu anak sy selalu tdo buai siang mlm.. Dh masuk 4 bulan mlm je die nk tdo bawah....x pun jgn bg die tdo ptg sis... Dlm kul 5 kul 6 cm tu kejut la die bawak main semua... Agak2 dh penat dlm kul 9 10 tu bleh la slow2 bawak tdo

5y trước

Kesian sis... Bersabar byk2 ye....mntak2 la sekejap je

Boleh cuba teknik 5s cuddle cure utk sleep training baby Swaddle(bedung), side (tidur mengiring), susshing (white noise),swing(goyangkan baby), sucking( hisap pacifier)...rujuk page baby language oleh pn uswatun hasanah utk mklumat terperinci..selamat mencuba..

4y trước

Dah berjaya sleep training dr 4 bulan, now dah nk masok 10 bulan, dah pandai tido sendiri. Alhamdulillah 😊

Sama ngn anak saya 4bulan juga nak Tido atas bahu...tapi YG pasti saya bedung dia Lepas Tu tepuk2 sambil dengar alunan zikir subahanaallah.. n sekejap je Dah Tido...mmg X Susah pun jgn Tido X puas ja sengsara ibu nya nak kena duk depan dia ja🥰

ank sy dlu nk msuk sebulan merap xnk tdo bwah or dlm buai..nk tdo ats bahu jew..msuk 2 bulan ok jew tdo mne ii smpai lh umur dh 5 bulan..skrg dh nk msuk 7 bulan jd blik susah nk tdo..mybe dy sakit gusi kot bb gigi nk tumbuh lg

5y trước

Tak taw la sis, tgk die main gusi tak sangat pon. Asal nak tido je sekarang ni mesti menangis macam kena dera. Adoiii.. sebelum ni sng je tdo

Sy pun hadapi masalah cmtu skrg..msk umur 3bulan tetba perangai dia berubah..ssh nk tido..mnum pun kdg xmau hbskan..pastu dh kuat ngamuk..huu

5y trước

Senasib la kita sis 😭😭 anak saya start moody semalam.

Baby sy sis.. 4 bulan. Dah mula da merengek😅 cerewet2 gitu..klu nak tdo pn,baby sy msti akn nngis2 dulu bru la dia tdo..

4y trước

Sama . Ank sy bru 2 bln 25 hari tp da merengek cm to

Kan sis..sama umur baby sy..dah pandai sikit ni, pandai pulak kurang nak tido..bertabahlah la kita

5y trước

Marilah kita bertabah sama sama.. huhuhu

Kdg2 perut bb tak selesa ..bg gripe water sis,,nyenyak tido