uterine fibroid

Ada siapa2 disini pernah mengalami fibroid semasa hamil? Sy baru pergi scan baby minggu lepas. Baby 10weeks. Alhamdulillah bby sihat cuma doc bgtau ada fibroid bila scan di belakang rahim..risauu?

1 Trả lời

Me too..mase 1st time scan 8 mggu..doktor kata ade fibroid size 5x5..sy punye kat atas dr kata as long as tak halang laluan baby keluar it would be fine..dr akan pantau evrymonth n skrg dh 20 mggu dah mengecik sikit..hope it will be fine hingga waktu kelahiran.inshaAllah..dont worry too much sis..tnye dr mcm mna

5y trước

Sy skrg mmg dh drefer pada pakar o&g..takde ape2 petua..dr kata mmg kbyakkan kes akan mngecil jarang2 je mmbesar...slalunye kalau size bwah 5cm takyah risau sangat..nnt bila kndungan mmbesar dh xjumpa fibroid tu..lg la kalau y kecik..tp lps bsalin akan refer balik pd pakar o&g..skrg ni dr pantau je dlu