Hb low

Ada siapa tahu macam mana nak naikkan hb sebab masa mula buka buku 11.5 naik 11.8 pastu turun 10.8 then turun lagi tinggai 10.0. sekarang hb 10.8 tapi nurse cakap kena bagi naik 11.0 something sebelum 36weeks. now sy 31weeks. anybody can help me ?

32 Các câu trả lời

Sy pn hb pnh jatuh 10..pstu cuba tukar corak pemakanan.. Lebihkan ambil sayur hijau n lauk.. Pil iron pn sy ambil 2 bj sehari.. Alhamdulillah hb dh normal 12 ke ats..

5y trước

Ha ah yg wrna coklat tu.. Sbb hb sy susah naik so nurse kk soh mkn 2 bj skali gus. Alhamdulillah hb cntik je lps tu.

Boleh amalkan mkn jambu batu, ikan bilis goreng, pati delima utk maintain hb naik lebih cantik, seeloknya lebih kerapkan pengambil 3 hari sebelum checkup

minum air jus delima je awk.. blend je.. minum sekali sari.. kalau xde.. beli je jus delima dkt kdai² kosmetik.. byk ad jual awk..

Kurma, buah tembikai, jambu batu, sayur bayam, kekacang, sayuran berdaun hijau.. Rajin2 mkn.. Sy mkn semua ne hb jd 13.5 😅

Sis mkn hati ayam.. Sy hri tu mak buat rendang daging.. Ade hati n pedal result hb sy hri ni 13.3 tinggi kan?

Hb saya pernah turun 8 something,mkn oren bnyk minum air kosong and mntk iberet dkt clinic.Rehat secukupnya.

makan jambu batu je .. shari sebiji . sya msa preggy sush sgt hb naik lpas mkn jambu btu trus naik 12 ke ats.

sy mkn buah epal merah, kurma, minum susu. alhamdulillah hb sy nurse ckp cantik 14.0

I amik obimin, x ckup. Then tukar iberet. Dah takde rasa nk jatuh dah. Stop coffee/tea. So far ok. 😂

Amalkan makan sayur-sayuran spt bayam, makan hati ayam, makan kurma dan jambu batu.😊