Bleeding walapun makan duphaston

Hello ada siapa pengalaman makan duphaston masa kandungan 5week lebih tapi ada bleeding jg, bukan spotting tapi bleeding … takut sangat

7 Các câu trả lời

pngalaman sy masa tu spotting aje . doktor bg duphaston Dan Suh bedrest. sy rest cuma Masih buat keje,dukung Anak buah lah. degil kan time tuuu xbedrest bbetul. Lps tu kndungan sy terus gugur masa 9w. sy redha jela time tu smbil muhasabah balik. Kali ni sy pregnant ke2 Pon ad sekali Dua keluar spotting Dan darah. sy dh xpegi klinik tapi total bedrest. mmg xbuat pape langsung. mkn Pon suami urus. just bngun pegi toilet Dan solat sj .Alhamdulillah syukur Kali ni baby bertahan smpai skrg ni 21w.

jangan buat apa2 kerja. bedrest bangun hanya untuk makan, mandi dan solat (kalau beragama islam). tapi awak kena juga prepare dr segala kemungkinan. andai kata awak dah jaga tapi keguguran itu bukan salah awak. itu disebabkan janin tu sendiri xjadi. semoga urusan awak dipermudahkan. doa ibu sangat mustajab. jadi berdoa lah semoga semua nya baik2

masa kandungan pertama saya spotting lama² bleeding x bedrest sbb bekerja..x lama tu gugur masa 9w... kali kedua mengandung, ada spotting terus amik mc 2 hari.. mmg baring je, mkn minum semua suami yg bantu... alhamdulillah, sekarang tgah tggu hari saja.. pergilah klinik minta mc awak, klau bekerja.. rehat sekurang²nya 2 hari..

Macam saya tahun lepas, bleeding darah fresh, kantung ada, tapi last2 gugur 11w, kantung saiz 8w, janin mmg tak ada. Andai di takdirkan tak de rezeki kali ni sis, prcaya la lps ni ada rezeki sis. Kdg bleeding boleh jadi kandungan luar rahim, kelainan kromosom dan macam2 lagi

Saya juga pernah bleeding semasa kandungan 9 minggu. Makan ubat duphaston masih bleeding juga. Akhirnya kandungan tak dapat diselamatkan. Gugur pada usia 10 minggu.

total bedrest. mcm sye dulu x nk bedrest end up gugur. 2 kali benda yg sama. malas nk total bedrest. penting kan kerja. pdn la muka sye masa tu.

Duphaston hanya tambahan untuk hormon. Kalau beaby tak sihat tetap gugur jugak. Pengalaman sy