Tak boleh bau goreng alahan teruk

Ada sesiapa yg tak boleh bau goreng2 kt dapur ketika hamil ni? Ke saya je yang mcm ni saya punya overthinking sampai rasa sy mengada2 tp mmg tak boleh langsung bau benda bergoreng. Sambal goreng pun tak lalu

4 Các câu trả lời

sy tgh alami skrg. 10w. bau goreng ikan paling tak bole. ikan masin pun. auto muntah pakej sakit kepala. masak benda lain bole. tapi nak makan masakan sendiri jadi loya. sedih sb rasa mcm mengada. tp tulah. bertabah la kita wahai ibu ibu💪

1mo trước

Awak saya pun mcm ni. Tak boleh nak telan makanan masak sendiri. Tapi tula kita je rasa kan nak explain kdg org tak faham

sama.. saya xley bau org masak..xkesah la masak apa.. loya nk muntah.. mulut rasa mcm sesuatu.. asyik nak makan tapi bila tgk makanan x lalu.. makan makanan yg byk sos je okay.. kalau plain x lalu..

sama la.. anak pertama dulu sampai t3 xboleh hidu bau org mengoreng. anak ke2 pula habis ja t2 da ok sikit. mmg mcm tu, jgn risau ya

1mo trước

sy mmg xmasuk dapur 😅 xpun mkn d rumah mak ja sbb dekat.

normal tu.. jiran belakang sy ni berniaga, bau masak ni memang buat loya..