Susu Badan Tiada

Ada sesiapa tahu ubat apa yg berkesan untuk mempunyai susu badan. Saya tiada susu badan dh 2hari kelahiran baby. Kesian baby lapar

14 Các câu trả lời

Salam sis.sis ada ig?? Nti try folo ig yg sy bg ni..tuk bljr teknik penyusuan yg btl..atau sis try tnye pakar lactating..nti dia blh bntu sis.. ni nm ig dia..sy pnh share dlu dkt wall sy..hrp blh mmbntu..supaya sis xrs down.. https://community.theasianparent.com/q/jika-ada-mommies2-yg-sush-hti-memikirkan-ttg-macam-mana-nk-bersalin-tenang-saya/2250122?d=android&ct=q&share=true

minum air banyak, makan pun ikut jadual. In Shaa Allah ada. Sebenarnya susu tu dah ada. cuma tak ada ransangan untuk dia keluar. Boleh je bagi baby direct feeding dulu, bagi je dia hisap, in shaa Allah lama-lama banyak la susu. Don't stress and give up mummy!

mcm saya bila da brsalin mmg susu lmbt keluar dlm 3 4 hari baru ada sampai bengkak...atau boleh panggil bidan buat urutan badan sbb mereka tahu salur urat susu ..mmg meriah sgt susu kelua dan bykkn minum air kosong ya

Teruskan menyusu direct. Susu awal snagat pekat. Kalau tak reti marmet, memang susah susu nak keluar kalau perah, tapi susu ada. Kerapkan menyusu sebab susu badan ni, lagi tggi permintaan, lagi banyak dihasilkan.

Bidan yg urut saya dy ajar guna sikat urut kearah puting dari ketiak urut ke arah puting tolak guna sikat..Jangan guna sikat jenis buat potong rambut

sy amalkan minum air kosong byk, horlicks pns, milo panas dengan nestum perisa kurma tu.. dan kerap kan bf bby.. in shaa Allah susu byk..

Kerapkan direct bf baby k.. Susu ade tu kdg2 lmbt kluar.. Jgn stress2.. Makan jgn skip.. Insyallah.. Bykkan makan lobak putih

Ibu pon kena minum susu, amalkan susu kambing in sha allah. Jgn stress dan jgn skip makan. Minum air masak secukupnya ya.

Boleh try rebus red date, gojiberry, dry longan. Petua org cina 🥰. Jgn tambah gula ye, dh manis. Semoga bermanfaat

Sya ada tgok ni smlm...tp xtahu laa bhasil ke x... https://shopee.com.my/product/130540255/2269703773?smtt=0.0.9