Merah2 Di Badan Baby

Hi. Ada sesiapa pengalaman baby naik merah2 satu badan x? Mula petang smlm. Ingtkan ruam biasa je. Tp hari ni makin teruk plak. Kesian dia xselesa. Baby 8 months. Mmg nk ke klinik. Cuma tanya pndpt ibu2 sini dlu. Sbb tgh tnggu respon misi in charge baby dlu. Takut klinik kesihatan tak ambil kes mcm ni utk musim sekarang.

Merah2 Di Badan Baby
9 Các câu trả lời

Kalau tgk post saya tak tahu lah sama ke tidak gatal² nya.. tapi lepas 5 hari baru hilang gatal² mcm ni.. Anak saya jadi macam ni sebab makan anggur banyak sangat.. Terus naik gatal² macam kene bad bug.. Macam mana saya ubat.. saya mandikan anak saya dengan air garam bukit.. Pagi dan petang (Advice dari warga TAP).. Pastu sapu losyen calemine.. Yang untuk chiken pox tu.. Baju cuci asing dengan org lain.. Sabun pakai baby punya sabun kalau boleh detergent.

maybe alergik kot sis. anak saya slah makn hari tu, terus bwk ke klinik. doc kate alergik. dpat ubat makn & ubat sapu. alhamdulillah ok

4y trước

Sama. Allergic jgak doc ckp. Dpt ubt sama jgak. Alhamdulillah 2 hari ok dah semua

anak sy pulak doc ckp ruam naik lepas demam..dpt krim utk sapu ruam2 tu..Alhamdulillah, esok dah kurang dah ruam2 tu

bawak pegi klinik dharan alhamdulillah anak sye daa okay, klinik famous pakar kulit tuh, dia bagi cream siang mlm je

4y trước

Sy bwk pergi KK je hari tu. Doc ckp allergic. So dia bg ubt mkn allergic. Ubt biji. Tp hancurkan suap. Alhamdulillah.. 2 hari lps tu hilang dah semua.

la , ksianny bby .. bawa jmpa dr lh sis ..

cuba sapu calamine lotion dan mandi kerap

Macam kalegate je tu. Takut allergic je.

alergik....if still bf mak kna jga mkn

Gtl² tk?

4y trước

Dah settle awk. Dia xgaru pun dlu tu. Allergic. Doc bg ubt mkn. Masa kne dia 8 bln. Skrng alhamdulillah dah 11 bln lebih. Sihat.