Bayi baru lahir meragam!!

Ada sesiapa boleh bgi tips utk jaga bayi bru lahir yg meragam malam2.. dia mngantuk tapi tahan mata psue mngamuk.. dukung enjut2 amek masa smpai 2 3 jam baru stop nges dan terlelap.. saya czer mse dukung dan enjut2 tidurkn bayi tu sakitnya lahaii.. tpi sebabkn nak pujuk dari jgn nges trpksa kuatkn diri jugak.. susu dh bgi,perut xkembung,pampers dh tukar,dh bedung smua still xmau.. Dh pujuk pon nges2 kdng smpai nges skuat hti . Mcm kne pkul.. bgi puting pon xnak.. nk mndi pon nges pdahal air pnas suam.. nk pkai bju pon nges.. bgun dari tido pon nges.. meragam sgt2.. tlg la sesiapa ada x apa2 cadangan.. #firstbaby #pleasehelp #1stimemom #mohonjawabannyabun

5 Các câu trả lời

mungkin anak puan jenis high demand. sama macam anak saya, baru nak masuk 2bulan. dari lahir sampai skrg mmg akan sentiasa meragam. nangis mcm kena pukul. sampai satu tahap saya tak tahu nak buat apa dah utk tenangkan dia, saya sekali menangis. cuma skrg dah elok sikit. tapi dah buat perangai baru, kalau nak tdur kena dodoi, tak boleh letak. letak je mesti terjaga. sedangkan dah bedung. kadang saya tertdur sampai dukung dia. sakit2 badan. katanya baby jenis high demand akan mula okay masuk bulan ke 4. saya takde tips nak bagi tapi mungkin puan boleh search 5s baby method. yg penting puan banyak bersabar ya 😊

3y trước

yeke.. tula sama la lenguh2 tgn dukung dia dodoi dia smpai trlelap.. harap bby puan dan bby sye sama2 senang dijaga.. dan tidak meragam lgi.. insya Allah aamiin2.. tq atas balasan n info ya.. 👍🥰

ya allah mental kena kuat .sis pun mase dalam pantang baby kuat meragam sampai terlelap dodoi kan dye .husband lk jenis tak pandai dukung baby baru lahir sye beli tempat enjut tu dye rasa macm kena pengah.mase sye dalam pantang tu ade tahap nak ke arah meroyan ni crta btul punye kitaa penat baby lak tak bgi kerjasama.sya pantang rumah mak mertua bila nak mintak tolong macm segan .tapi alhamdulillah waktu dalam pantang jee baby berperangai laps pantang okey semua cakap senang jaga anak kau ni diam jee

3y trước

InshaAllah amin ...🥰

bby sy msa lahir mcm ni. org tua sy belikan buaian biasa tu. tp still jg sama. lps tu, bwa berubat dan pindah rumah ke kmpng, barulah bby kurang meragam. kdng2 bby panas dgn suhu rumah /bilik. bilik sy msa tu kecil, tingkap dlm rumah, jd xda udara masuk walaupn hujan. pindah ke kmpng, bru bby bgs perangai start umur 3bln, skrg dh 9bln,sgt elok perangai nya

3y trước

harap mcm tu la.. terima kasih respon 🥰

mcm sy dulu anak first x nak tido malam..,bila dah pukul 7pg baru start tido mcm waktu tido malam..mmg letih nak enjut sambil berdiri,dodoikan semua..sabar jela..tp tu semua dlm usia mase berpantang..start 2bulan ke atas dah boleh tido malam,tp tu pn nak kena lapik tangan sy sbgai bantal..ibu kena kuat💪

3y trước

tulaa sakit2 bdn.. insya Allah.. aamiin2 tq ya sis.. 🤗

mungkin boleh cuba pasang white sound?

3y trước

dah cuba jugak tpi mcm sama jugak kne berenjut dukung amek masa jugak nk bgi diam n tidur