AIR KETUBAN KURANG 29w (4cm)

Hi ada sesiapa bole share tak cara untuk meningkatkan air ketuban, masa scan 29w doc pakar bgthu air ketuban kurang. Last scan masih kurang (4cm) sama macam last scan dengan doc pakar... saya risau sbb baby kecik seminggu. #pleasehelp #ingintahu #firstbaby #bantusharing

13 Các câu trả lời

Sy pn air ketuban kurg juge.. Check hari rabu 8hb Feb 7.5 je.. Mse tu kandungan bru 35week 4day. kna refer hospital trus. Suntik 2x dexa Utk matangkn paru2 bby. Scan hari jumaat kurg 6.4 plak.doc pn xtau sbb ape sbb xde pn keluar air ketuban ckit2. Last2 doc buat keputusn emergency czer 12hb Feb aritu. 36week 1day alhmdulillah bby girl berat 2.7kg.

cube minum air kelapa..sy masa mengandung kurang mnum air kelapa, air ketuban kurang.terpaksa emergency czer sbb bacaan dah 4 cm lebih je. masa czer tu sy dh 38week dh. Alhamdulillah harini dah 55 hari usia baby..

ad mknana syuran dan buah2an boleh tmbh air ketuban..sy ank no 2 kurang air ketuban msa tu try mkn buah tmbikai susu dan bnyk mnum air mineral..alhmdlh naik dan bsalin normal je..kalau x kne pksa bsalin..

Boleh baca artikel ni. Ada pelbagai sayur dan buah yang boleh tambah air ketuban. Harap membantu 👉🏼 https://my.theasianparent.com/cara-menambah-air-ketuban/?utm_source=search&utm_medium=app

Makan buah tembikai & minum air kelapa muda (tanpa gula & ais). 2 ni elok utk air ketuban bersih dan perbanyakkan air ketuban. ni bukan mitos tp benerr. good luck

sono saya kata kalau sekarang minum air 1liter kalau air ketuban kurang kena ganda lagi dalam 3 liter sehari utk tmbah air ketuban

4cm terlampau sikit🥺 minum byk2. or mkn sbb air ketuban tu air kencing baby..bole try mkn tembikai ..biar bby kncing byk.

ada pnh sy bc dlu ada user TAP share pnglmn ..makan tembikai tuk bykkn air ketuban..mg dpmudahkan segalanya .aamiin

sikit sgt dh tu...baby ada prob ke? boleh cuba minum air kelapa (kosong) atau buah tembikai

Org kata minum air tembikai or makan tembikai. Bykkan air ketuban