Jerawat Membiak

Hi ada sesiap tahu krim atau cara nak hilangkan jerawat. pregnant sekarang 20week. boleh ke pakai krim tidact 🫠😞

8 Các câu trả lời

rajin2 buat double cleansing sis, tiap hari. then cari serum/moisturizer ada niacinamide as active ingredient. dia bantu balance oil production, bagus untuk pregnancy sebab selalunya bila hormon tinggi tu akan buat kulit banyak hasilkan minyak. lagi satu, as cliche as it sounds, banyakkan minum air 😅 skincare yg ada sulfur pun bagus untuk acne, generally considered safe for pregnancy, tapi ada orang kulit sensitif tak sesuai guna, jadi kena try sikit2 and proceed with caution.

Elakkan pakai apa2 skincare, sbb biasanya produk utk mengawal + menghapuskan jerawat mmg bahaya utk baby dlm perut. Blh try cara alami, sy ambil daun cili ramas2 dgn air 2-3 helai, kemudian selawat Nabi sapu pd jerawat. Sy jerawat teruk 5 tahun g specialist clinic tak jalan 🥲DAUN sahaja taw, bkn buahnya. haha

9mo trước

buahnya kalau buat sambal ok la 😂

normal. hormon pebawakan. akan hilang after bersalin. kalau nk pakai apa2 pon kena tengok ingredient sesuai tak utk ibu hamil😊

sis boleh cuci muka pakai air basuhan beras yg kedua.. & bleh juga kisar halus beras pulut + perahan lemon buat masker..

tidact boleh je pakai sis utk pregnant. yg satu lgi lupa nama xboleh pakai utk pregnant. saya pakai tidact.

sama sis. naik jerawat yg besar besar. hilng yg tu naik yg nii .

sy x pkai apa pn msa hamil mmg akn naik jerawat kt muka

xblh. biarkan saja nanti dia surut sendiri.