masuk saja 25minggu Jadi gatal2 badan

Ada sape2 yg jadi mcm ni tak masa mengandung? Dh tnjuk doktor, doktor just bagi ubat sapu pink tu je. Gatal ni jadi tak menentu,kdg jadi kdg tak, taktau alergik apa tapi bila kena mmg gatal sgt2. Gatal strechmark pon tak mcm ni 😢 #firstbaby #mommybuntu

masuk saja 25minggu Jadi gatal2 badan
38 Các câu trả lời

dulu sya pernah kena mcm ni nak2 bila masuk je maghreb stu badan gatal.org tua2 kata terkena air ludah jin(wallahualam)dah lama2 hilang sendiri.tapi klu mgandung tak pasti lah plak alahan atau apa..semoga cepat sembuh ya sis

sy kena bile time malam waktu nak tidur...mmg seksa tidur sambil garu2...sapu losyen, aloevera gan bedak yg warna merah pun tak jalan...kalo garu tu siap berkudis lah gak..time bersalin alhamdulilah hilang terus..😂

Saya pernah jadi mcm nie tapi sbelum saya kawin la.. Dulu tiap2 hari jadi satu badan, tgok bdan mcm raksaksa ultramen pun ad.. Gatal tu hanya Allah ja yg tau.. Garu sampai cari benda2 tajam laa tak tahan punya pasai

gata2 ni..saya kena masa awal kehamilan sampai kandungan umur 4bulan bru hilang sepenuh nye..xde ubat ye utk gata2 ni hanya sapu calamine lotion shj..setngh ibu mengandung memang sensitive kulit nye..

penah jugak jadi gatal2 tapi tak teruk sampai mcm tu.. pegi emergency mlm tu doc suntik ubat tahan gatal dgn bagi losyen pink & krim pelembab putih tu.. hari2 sapu & tak boleh bagi kulit kering..

sy jd masa 2 minggu sebelum bersalin, pastu dah bersalin ok sikit & jd pula sampai habis pantang..memang seksa sgt gatal dia tu, xleh nak cite mcm mna sampai berdarah2 kalo garu 🥴🥴🥴

Saya masa mengandung dua2 anak naik mcm tu.. doktor kata ade setengah ibu mcm tu sbb hormon kita lain masa ngandung.. bertabah je lah.. dari masuk hujung trimester ke 2 baru hilang..😔😔

pernah kena Masa pregnant 6 bulan dulu. gatal gile². bila Tak tahan gatal mmg sapu cream yg doktor bg je. akan hilang sendiri nanti. cuma kena bersabar je lah menahan gatal nya tu

Ada orang alergik dgn bayi dalam kandungan dia. Mmg jadi gatal2. Mak saya pernah jumpa kes mcm tu masa dia keje hospital dulu. Lepas je irang tu bersalin, terus hilang gatal2 tu

saya jadi ni bila pakai bengkung. panas berpeluh amattt.. sekali xpakai dah. nak badan cantik ke nak merana tergaru2 gatal 😂😂😂 mungkin awak ada alah dengan apa2 ni