Chicken pox

Ada sapa2 yg ada pengalaman kne chicken pox mse mgandung? Mmg sgt berisiko ye utk ank dlm kandungan? Sy nk tanya sbg lgkah berjaga2 sbb ad org sekitar yg tgah kne, kndungan sy 16weeks.

2 Các câu trả lời

1st trimester n 3rd trimester klau kena me.ang bhya. Dan lpas kena doc akan scan utk cek keadaan ank. Sy kena msa mggu 25w. Siksaaaa...skit gila...lpas brslin ank msuk nicu kena on atibiotiok 4hri .. parut kt bdan ni even ank dh 8bulan..xhilang2.. klau dewasa kena cikenpox mmg bhya doc ckp..

5y trước

Makan masa x nk tggu smpi dia kering?akak ad mnum air kelapa?

Mak sy pernah kena chicken pox time preggy. Time tu dlm 2nd trimester x salah sy dan keguguran. Awk jga diri baik2. Kalau boleh,jauhkan diri jap dari dorg ye..

Dulu kakak sy pnh kena chicken pox wktu prgnt.. sy xtau la smada ada kaitan x dgn ank die lahir autisme.. awk leh tnya doc yg lbh pakar bab neh ye..