Sy hamil 34w 2d.. doc sahkn uri di bwh dgn type 3 major. Boleh ke uri sy naik ke atas semula?

Ada petua atau cara menaik kn semula uri? Besar ke risiko?

1 Trả lời

Biasanya, kita x boleh naikkan placenta atas dgn sendiri. Tapi ada masa lagi utk placenta naik ke atas as long as rahim you lagi membesar. For now, jgn buat kerja berat, cuba tidur mengiring ke kiri baik utk ibu and baby and baby akan dpt semua oxygen and nutrisi drpd ibu. Ibu perlu berfikiran positif ya, and banyak bersembahyang (bersolat) and relax kan badan. Biasanya bila doctor confirm placenta previa type 3 and 4 masa dkt nak bersalin dah, doctor akan suggest for czer sbb placenta you menghalang pintu bukaan cervix. Tapi skrg ibu masih 34 weeks, so ada masa lagi jgn risau ya. Please stay positif and happy.