Hi nak tanya tentang scan 8minggu.

Ada masalah ke kalau dengar degupan jantung baby diawal kehamilan 8 minggu?

5 Các câu trả lời

Mmg blh dngar tp ade sesetengab doctor tak recommend. Sbab bawah 12w masi fragile. Nak dngar heartbeat tu ade frequency akan direct kat jantung baby tu. tak brpa elok la. Saya pun doctor tak bagi dngar cuma nmpak kelip2 jantung kat screen je. Dia kata frequency bahaya untuk janin yg masi kecik. Sbab tu ade kes dah dngar jantung pastu lepas 1-2 minggu repeat scan baby dah xde heartbeat.

1y trước

Betul, sono saya ada bgtau pasal ni

Haritu saya pegi sonobee, saya nampak jantung baby kelip2 tapi dia tak on sound heartbeat. Jadi saya tanya knapa. Dia kata ikut polisi ultrasound, dilarang turn on sound utk kandungan bawah 12w sebab pakai heat wave & boleh burn baby..ganggu la baby tgh tenang2 dlm tu. Stakat ni tkde kes kritikal lagi dia kata cuma perlu elakkan

jika ikut rules antarabangsa mmg tidak dibenarkan dgr heartbeat bby sms 1st trimester sbb di bawah side effect usg. Klau pt nk dgr juga? kami bg je, jadi apa2 tanggung sdri

Tak ada masalah. Saya scan di hospital swasta dgn pakar gynaecology and obstetrician, minggu 6 dah nampak heart beat baby.

1y trước

Dah bersalin. Baby dah 8 bulan.

Maksud awak? 8 minggu dapat dengar degupan jantung baby. Suatu masalah. Camtu ke?

1y trước

doc tu bagus, cakna akn kegunaan usg. jika guna scan, 12mgg ke atas br boleh didengarkan heartbeat baby. penggunaan usg peringkat awal jika tdk berhati2 ada side effect. Awal2 xperlu dgr pon, cukuplah dh nmpk berkelip2. Good doc 👍