Perut membesar

Ada kena mengena dgn cyst ke? Risau pula.. Sy perasan skrg ni perut atas pusat sy makin besar dr yg bawah. Atau lemak bertambah ye. Mkan xbyk pun tp mcm kembung semcm. Tak pregnant pun😅

5 Các câu trả lời

Pergi scan sis boleh jd cyst boleh jd Fibroids.. mcm cousin saya fibroid perut naik, pastu bila period, mesti kene period pain yg kene smpai telan panadol.. atau discharge period terlalu heavy.. Sy masa mula2 kwen period terus jd x tetap.. Sy kerap scan, ckp je nk scan perut, rasa x sdap x mengandung pun wktu tu.. Bkn ape risau ade bende lain.. Klu ada cyst ke fabroid mmg bole terus nmpak. Dia bnyak kategori tau sis ade yg cpt sgt membesar, ni kene operate gi cpt2..

Klu rasa mcm tak sedap hati / tak selesa, better check doc, doc boleh scan.

kena cuba scan tu sis. pergi je klinik yg ada scan, minta untuk check

jika cyst besar ye. periksa dgn doktor dahulu

cek dlu