CHECK HVS KEPUTIHAN

Ada ke yang pernah buat hvs lebih dari dua kali? #seriusnanya #firstmom #ingintahu #bantusharing

6 Các câu trả lời

kputihan ni xbahaya pn utk ibu...yg dikhuatiri terkena kt anak masa vaginal birth. .mcm sy..treated as candida n dpt ubat insert. skrg tggu masa (alhamdulillah 37w), kputihan yg kluar jnis berair .x macam sblm ni . masa treated as candida, dpt ubat insert.tp xsolve pn issue (candida xbahaya ,cuma dia excessive discharge/flora)...yg lebih dirisaukan gbs..ni time nk bsalin inform nurse n doc kalau ada.. mcm sy swab hr tu masa 34w, result xkluat..tp inshaAllah masa branak sy nk gtau doc n nurse keadaan sy ni.xsure ada ke x gbs. .mcm kenalan sy, dia kata doc tgk je dh tau ni gbs ..so dia akan on antibiotik

saya. buat 3kali. 1st buat dkt klinik tmpt sy check. result keluar ada jangkitan bacteria tp bukan gbs. bila sy rasa keputihan sy tak hilang. sy ambik inisiatif pergi klinik lain. dn doctor suggest utk buat swab. mula2 dia masok kn muncung itik utk tengok keputihan byk ke x. kemudian dia masok kan lg sekali utk ambik sample pula. result keluar ada gbs&candida

1y trước

Awak check kerajaan ke

kena buat 3 kali sbb dokter nk tengok ad lagi x gbs tu ... masa 18w sbb gatal teruk pas tu 28w last masa 38w nk on ke x antibiotik

1y trước

Tiga tiga kerajaan ke

tvs dgn hvs sama ke

1y trước

tak sama awak.

Saya sekali je.

1y trước

Saya buat HVS sebab keputihan banyak. Result swab tu saya GBS+. Pre-treatment saya dapat ubat insert dengan antibiotic. 2nd treatment during labor, gynae on antibiotic.

HVS tu ape ye ?

1y trước

Untuk check keputihan, awak