lesu

Ada ke org yg mengndung badannye asyik lesu aje ? Ada tips tak utk tmbh tenaga ?:Dah tu bile trlalu penat pinggang terlalu sakit smpai nak jln pon tak bole

10 Các câu trả lời

Sy start nak masuk trimester ketiga ni start lesu melampau2. Asyik mengantuk tak kira tempat. Pagi2 husband sampai naik kesian nak kejut sy bangun. Pastu selalu duk rasa mcm apa yg sy mkn payah nak digest. Mula la duk berangin dlm badan.

Normal klo pregnant.. Lesu, letih, mual, pening,tp ada juga xrsa pape..cuma bykkan rest, jgn terlalu penat, jgn terlalu baring sgt pun xok juga.. If mampu bgerak, senaman buat stakat mampu.. Cuma klo sengaja malas tu kena elakkan. 😂

Lesu sbb tak banyak bergerak lepas tu sbb kurang calcium. Saya masa 1st and 2nd trimester camtu gak. Skrg baru jaga makan, lepas tu buat exercise yang sesuai masa pregnant baru badan rasa sedap.

Samala sis.. lesu lenguh mcm semua kerja jadi tx mudah.. penat lain mcm.. ndah 37w.. letih mengalah kan kerja kuat sgt.. many baby besar kot atau faktor umur..

Masa x preggy ..asal lesu je minum kopi..sbb berniaga letih..tp dh preggy ni x sentuh langsung air kopi..ya Allah letihnya x leh nk cita..nk2 dh umur 43thn huhu..

Klu sy, dua2. Sy mmg sakit pinggang dari awal pregnant sbb ada mild scoliosis. Sakit punggung ni 30 weeks ke atas barunl rasa

Org mengandung mmg selalu lesu je sis, nama pun ngandung hehe. Jaga makan dan rajinkan bergerak jgk

5y trước

Kalau bnyk bergerak sakit pinggng ke punggung 😅

Mengandung memang begitu lah puan. Nak buat macam mana

Saya pon mcm tu sis

Makan kurma