bby jaundice

Ada ke ibu2 yg bby kuning bpnjgn sbulan@2bln

2 Các câu trả lời

anak sye 14 hari tu pun kesian tngok dia asyik kene ambil darah ...awk minum susu ibu menyusu ..lepastu rajin susu kan anak ..kesian dia lagi kalau ambil darah kt tngan sampai dua botol ... mcm sye sye beli susu kambing yg takde campuran tu sye minum + mkan buah kurma ...

ya. prolonged jaudice sampai 44 hari

4y trước

doktor kata sebab breastfeeding. tapi check darah dengan air kencing result okay. takde masalah. doktor suruh continue je breastfeeding sebab berat anak naik je walaupun kuning. masa awal² kelahiran je berat turun dan doktor kata normal turun berat baby sebab kuning. jd saya continue je breastfeeding anak sejam setengah. malam kunci jam utk breastfeeding. lepas sebulan checkup bagitau kat nurse sebab kuning ada lagi. nurse kata takpe tak yah datang amek darah dah kat kk. sebab result kt hspital ok. just continue je breastfeeding sebab saya takde campur dengan susu fm. lama² hilang kuning nya. saya iktiar mandikan air kucai. dalam pantang tak makan bawang putih,halia,lada hitam,dan jamu. saya makan anggur hitam dan oren navel.