perut kecil 36w

ada jgk x momy2 yg perut kecil wlaupn dh hujung trimester?? nurse sukat perut katanya dia dpt ukuran 30w 😩pdhl kndungn dh 36w, smpai 3 org nurse ukur😂.. msa scan 34w hritu doc xda plk cakap apa2 normal or kecill, huhu, risau plk klw nt ank lahir kecill je ,first babyy:)).. next week 37w dh nk admit ward bersalin awl 😥

13 Các câu trả lời

kalau scan doktor kata ok means ok la tu puan.. kena makan elok2 penuh nutrisi tau.. saya dulu masa 36w elok je, 37w38w pun takde apa bila nurse KK cek.. tp ujian lain start masa 39w2d nurse ukur perut kecik, takde tanda nak bersalin langsung, kepala baby plk belum engaged, kena jumpa doktor KK nak scan, bila scan baby sama ukuran dgn masa dia 36w, terus kena gi scan hospital utk scan balik sbb kan mesin scan hospital lg canggih.. sepatutnya kena warded utk induce hari tu jgk tp saya mintak nak balik dulu esok pagi baru datang balik.. kena induce sbb kan baby stop membesar,risau kalau nak tunggu lg, high chance risiko baby meninggal dlm kandungan

Macam saya kak ukuran samaa je .. tp ad je ckp perut kecik .. asal kn dokter tk ckp apaa kira ok .. cm saya sblm ni laa .. ehh kecik perut .. bila ukur sama size ngn usia ..saya bersalin 37 3 hari bby nk keluar awal nk rayaa juga 😂 .. bnyak kn berdoa jee ok saya un kiraa ank pertamaa dari 2 kli gugur.. saya mulaa rasa gerakakn pertama 18 mnggu 36 paling kuat smpai senget perut time buka puasa berserta contraction palsuu .. tkpee kak enjoy jeee sabar bnyak2 semoga allah permudahkn urusan akak amin

saya pulak perut tebal..so pregnant memg org xnmpk..org jumpa tegur saya kurus ja..xperasan pun perut..sebab saya berat dr buka buku 87.5 smpai skrg maintain jea..88.5kg..tp masa 28 week scan aritue berat baby 1.1kg..doc ckp normal.. masa kandungan 4-5 bulan nurse tekan² memg xrasa baby.. smpai 6 bulan baru rasa...saya betul² rasa gerakkan 20-22week sgt slow...then masok 28 week baru rasa kuat gerak..skrg 31 week baru rasa mcm baby memusing n kuat lh

kalau dalam scan doktor kata normal, normal je tu. ramai je orang pregnant tak nampak sampai bersalin. banyak faktor boleh sebabkan macam tu. maybe perut sis panjang, jadi baby tak menolak ke depan. maybe sebab otot abdomen sis kuat lagi, especially sebab first pregnancy kan. cumanya kenapa kena bersalin awal tu?

9mo trước

Allahu.. moga selamat semuanya sis 💜

sama laa ngn sy haritu. siap kena jumpa pakar sbb katanya baby iugr. sekali jmpa pakar normal je semua. cuma bby kecik sikit time tu dh 36weeks jgk, sekali lahir nohhh besar 3.1kg, sy kecik jee orgnya.

sama macam saya sis..dh 36 weeks perut nampak kecil ja semua kata xnampak tapi baby Alhamdulillah aktif dan sihat sentiasa

betul ke anak first korg ckp tak nampak? saya 5 bulan da gedabak da padahal bukan jenis buncit. n anak boy

9mo trước

sbb first pregnant rahim bru mnerima khadiran baby, jd dia bru meregang dn meluas🤭. nt 2nd and next pregnant, dia akn lebih cpt nmpk bump sbb dh prnh ad baby mnetap kn before jd dia x la 'seketat' rahim wktu prtama kli preg.but mybe x smua la. cumanya rata2 momy mlalui mcm ni

saya pun 27cm je ukuran perut...skrg 34w..scan o&g alhamdullilah normal ja...bby skrg berat 2kg dh

Yg penting ukuran panjang kaki kepala perut baby dlm scan tu tally tak dgn usia kandungan

Sama…ukuran kecil.. bila scan hari tu doc ckp semua ok, berat baby ok