Due july 2020

Ada ibu2 yg due bulan julai 2020? Boleh share pengalaman hamil setakat ni?

31 Các câu trả lời

Sy 1st born. Induced sbb air ketuban kurang. Pastu tag buku pink warna kuning. Sbb darah tinggi.. Msuk LR bp 180 ye. Msukk ubat mcm2 nak kawal bp, ctg bby plak tak cntik. Nk proceed czer dah, siap sign smua lastly keajaiban brlaku. Bp stable and ctg bby stable gak. Doc suh teran dia bukakan jalan. Teran2 dh lemah sbb xtahan contractions sakit sgt. Doc vacum sbb nk guid3 bby kuar tp still kena teran gak lah. Suami tggu luar. Alhamdulillah bby girl kuar. Cuma xsempat skin to skin sbb dorg hntr ke doc knk2. Doc kata gula bby turun sbb air ktuban kurg. Lps 30 min cmtu trus susukan bby. Alhamdulillah bby susu. Gula pn stable. Bby ngis time kuar je pastu tak nges dh. Dia kebil2 mata je ehe. Warded smggu sbb doc nk tgk sis takut sawan sbb dorg bg ubat plg kuat nk kawal bp sy. Rsa nk mati masa tu wei. Nsba msih hidup. Alhamdulillah. Smlm birthday, nikmat msih blh tgk suami dan anak 😭 stiap pglman brbeza2 jgn bnding2kan ye.

saya 13/7 insyaAllah. minggu ke 5 ade spotting sikit tp Alhamdulillah xde pape. week6-8 kerja nya asyik mengantuk & lapar. xde sickness cuma emo & jeles melampau ngan en hubby 🤣 week 9 ni x berapa selera & berat badan drop (hari2 timbang) tapi emo da kurang. mimpi pelik2 pun banyak hubby ckp sy x baca doa hihi, isnin ni week10, sy bru nk buat buku merah. doakan ya! sekian pengalaman sy.

Saya 25/7/2020 In shaa Allah.. sy nak makan masakan sendiri memang x blh.. kalau bau je terus rasa nak muntah.. sblm2 ni memasak blh lg tp suami je la yg mkn.. skrg ni nk memasak pun x blh dh.. xblh bau.. lepas tu cpt letih, cpt rasa lapar n cpt kenyang.. xde selera makan, tgk atas mknn jgk la blh mkn ke x.. gulai, kari n masak merah mmg xblh tgk rasa nak muntah..

4y trước

Ummu anaqi - owhh, sy sebenarnya esok buat detail scan, tp klinik tu col td xblh esok sbb ad emergency apa entah, jd kena g buat appointment balik la..

Sy 30hb 7 Buat masa ni alahan x seteruk ank2 sebelum ni..cuma perut sentiasa sakit jer..mcm kita mkn byk time berbuka puasa ..haa..gtu rasanya huhu..tghr kurang selera...ptg ke mlm br ada rasa nk mkn..bdn letih jer..tp kena msk n kemas rmh jgk sbb ank ramai hehehe..

Saya due 18/7 insyaallah. Tapi semalam n harini ada spotting.. Jumpa Dr dia kata insyaallah xde apa.. N dia kata utk 1st trimester xde apa sgt yg boleh dibuat utk mengelakkan apa2 yg buruk.. Dia bagi duphaston.. Skrg on duphaston n bed rest je .. Risaunya 😔

5y trước

Same goes to u sis. Moga yg baik2 shaka utk kita smua 😄

Sy scan masa 7 & 8 minggu edd 14july, baru2 scan patut 9w2d, tp ukur size janin jd 10w2d pula. Trus edd jd 6july. Nak tggu next appointment utk confirm btl2 brapa weeks. Cause sy sblm ni miscarriage , blm smpat period pregnant lg. So xtau bila LMP.

🙋 sye in shaa allah due 16 jul. Alhamdulillah sye takde pape alahan atau morning sickness. Sye cuma sngat mudah letih + perut cepat lapar je. Ada masa2 bila terlalu penat, nak tido malam jadi ssah and pening kepala 😅

Saya 4 july 2020..ada alahan tp x teruk sgt.. Mual, Xselera makan, x blh bau masakan, x blh tgk nasi dan ayam nampak dua tu mmg kembang tekak, asyik2 nak tidur sja kerja dan yg last kembung teruk sgt byk angin dlm badan

16/7/2020. Mabuk x teruk. Tapii, lemah abes badan. Selera makan xde. Makan sket, tak sampai 5 minit da lapar lik. Tak lalu tengok nasi. Asal petang sampai ke malam, perut, tekak sume buat perangai. 😫

5y trước

Hahaha..sama lah..viks dgn minyak cap kapak sentiasa dlm genggaman..kalau x de tu menggelabah cari

Saya 2/7/2020 alhmdulilah ibu dan bayi pon sihat.. Alahan dh kurng cume bau masakan je x bole lagi.. Yg lain semua alhmdulilah oky selera pon dh oky