Banyakkan susu

Ada cara x nak banyakkan susu,,, mak mertua sllu kata susu xckup sbb baby isap lama, 😭

6 Các câu trả lời

kencing berak ok? baby naik berat ok? kalau 2 ni ok, maksudnya susu cukup, susu badan ni tak semestinya perlu melimpah ruah sebagai tanda cukup susu.. ada baby dah pandai mengempeng, ibu2 kena kenal pasti baby masih sedut hisap atau kemam je.. tapi ada jugak baby yg jenis cluster feeding mcm anak saya, dlm sehari akan ada paling kurang sekali yg dia minum lama dan tidur lama..

kadang baby nk mengempeng je. bukan nak susu sangat. 30min tu biasanya baby cukup susu dah. kalau susu awak mmg sikit, kena kerapkan menyusu la. supaya otak akan dapat bagi signal dekat badan yg ada demand susu yg tinggi.

Anak umur berapa? Masa cek bulanan kat klinik perkembangan ok tak? Kalau ragu2 bawa anak jumpa doktor. Kalau semua ok, tu memang anak nak ngempeng la..biasalah tu, tempat paling selamat & happy bagi dia mak dia lah.

Rebus dry longan dan red dates sis. Minum air rebusan tu. Kena selalu bagi baby hisap susu badan juga supaya stimulate air susu badan. Try ye sis. Good luck 😉

buat rebusan jantung pisang , (potong halus2 mcm buat sayur) minum air nya byk2, In sha Allah, air susu bole jdi byk.. sy da cuba menjadi..

try mamam milkboster sis..in sha allah susu meriah..